12:43 17.11.2020

ДБР затримало керівника обласного управління "Укртрансбезпеки" на одержанні хабарів більш ніж на 200 тис. грн

2 хв читати
ДБР затримало керівника обласного управління "Укртрансбезпеки" на одержанні хабарів більш ніж на 200 тис. грн

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили керівника одного з обласних управлінь "Укртрансбезпеки" в систематичному одержанні неправомірної вигоди, повідомляється на сайті ДБР у вівторок.

"За попередньою інформацією, посадовець "Укртрансбезпеки" систематично вимагав та одержував від перевізників щомісячну неправомірну вигоду у сумі від 20 тис. грн до 100 тис. грн. Перевізники щомісячно мали сплачувати кошти за непроведення перевірок на дотримання ліцензійних умов маршрутних таксі, на дотримання законодавства під час вантажних перевезень та переміщення вантажівок міжнародного сполучення", - повідомляє ДБР на сайті.

За його даними, чиновник сприяв нелегальному переміщенню вантажівок, які порушують габаритно-вагові стандарти, видачі дозволів на перевезення пасажирів та лобіював інтереси третіх осіб під час проведення конкурсів з перевезення пасажирів на міських і приміських маршрутах.

Протягом вересня-листопада 2020 року задокументовано понад 40 фактів вимагання та одержання неправомірної вигоди посадовцем на загальну суму понад 200 тис. грн.

Слідчі ДБР 16 листопада затримали чиновника в службовому кабінеті під час одержання чергової частини неправомірної вигоди за зменшення суми штрафних санкцій в адміністративному правопорушенні.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, а також питання обрання запобіжного заходу та відсторонення від обійманої посади.

У разі доведення провини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років із конфіскацією майна.

Джерело: https://bit.ly/3ntD8rO

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА