21:26 19.11.2020

Шмигаль на нараді з мерами міст: у питанні посилення карантинних обмежень ми готові вислухати ваші поради

2 хв читати
Шмигаль на нараді з мерами міст: у питанні посилення карантинних обмежень ми готові вислухати ваші поради

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із мерами міст питання протидії COVID-19 і заявив, що уряд готовий вислухати їх поради щодо посилення карантинних обмежень, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"Кожен з нас відповідає за життя і здоров'я людей. Нам потрібно спільно нести цю відповідальність, обмінюватись конструктивними порадами і пропозиціями, щоб разом знайти вихід з ситуації, що склалася", - зазначив прем'єр-міністр під час другої наради з Асоціацією міст України в режимі онлайн.

Зокрема, глава уряду закликав мерів дотримуватися карантину "вихідного дня", оскільки це єдина альтернатива локдауну. Також Шмигаль повідомив, що слід розглядати всі можливі варіанти на випадок погіршення ситуації із захворюваністю, зокрема і можливе посилення карантинних обмежень.

"Ми не хочемо вводити жорсткий локдаун, який був навесні. У питанні посилення карантину ми готові вислухати ваші поради", - зазначив він.

Шмигаль додав, що уряд направив до міських бюджетів другий транш розміром 870 млн грн на забезпечення ліжкомісць киснем. Крім того, прем'єр-міністр також закликав мерів міст налагодити маршрутизацію перевезення пацієнтів з COVID-19, поліпшить процес перевезення кисневого обладнання.

Зазначається, що за результатами наради Шмигаль доручив Міністерству енергетики спільно з органами місцевого самоврядування опрацювати питання потужностей електромереж поблизу лікарень, щоб забезпечити безперебійну подачу кисню.

Зі свого боку керівники міст поставили питання зарахування акцизного податку з пального в місцеві бюджети.

"У робочому порядку ми вирішимо це питання. Акциз ми не збираємося давати обласним адміністраціям, це буде пряма субвенція територіальним громадам. Всі податки, які платять регіони до державного бюджету, повинні повертатися їм у вигляді субвенції", - сказав Шмигаль.

Крім того, прем'єр-міністр повідомив, що після підписання президентом України закону про незалежність місцевих бюджетів, регіони отримають понад 500 млрд грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА