10:08 23.11.2020

Вакцина компанії AstraZeneca показала середню ефективність у 70% - компанія

2 хв читати
Вакцина компанії AstraZeneca показала середню ефективність у 70% - компанія

Вакцина британської фармацевтичної компанії AstraZeneca від коронавірусу COVID-19 показала середню ефективність 70% за підсумками проміжних випробувань у Великій Британії та Бразилії, йдеться в прес-релізі компанії, поширеному в понеділок.

"Комбінований аналіз двох дозувань (із концентрацією 11,636) показав середню ефективність у 70% (випадків - ІФ)", - йдеться в прес-релізі компанії.

Відбувалися випробування двох режимів дозування вакцини, які показали різні результати, що вплинули на оцінку ефективності вакцини.

У першому випадку доброволець отримував одне дозування (з концентрацією 2,741). Спочатку випробовуваним ввели половину дози й приблизно за місяць цілу дозу. Такий режим дозування показав ефективність вакцини на 90%. Інше дозування (з концентрацією 8,895) показало ефективність у 62%. У цьому випадку випробовуваним ввели дві повні дози з проміжком приблизно один місяць.

Вакцина показує захист від COVID-19 через 14 діб або більше після отримання двох доз. Компанія також заявляє, що пацієнти добре переносять вакцину AZD1222 за обох режимів дозування.

За словами професора Ендрю Полларда, результати дослідження засвідчили, що "ми маємо ефективну вакцину, яка врятує багато життів".

"Ми виявили, що один із наших режимів дозування може бути ефективний приблизно на 90%", - наголосив він.

Згідно з прес-релізом компанії, клінічні випробування також тривають у США, Японії, Росії, Південній Африці, Кенії та Латинській Америці, заплановані випробування й в інших країнах Європи та Азії. Загалом компанія розраховує залучити до участі до 60 тис. учасників у всьому світі.

За даними ВООЗ, препарат від компанії AstraZeneca - одна із 48 вакцин проти COVID-19, розроблених у світі, випробування яких наразі триває.

Раніше стало відомо, що потенційна вакцина від коронавірусу, розроблена американською компанією Pfizer і німецькою BioNTech, під час випробувань продемонструвала ефективність 95%. У свою чергу компанія Moderna оголошувала, що ефективність розроблюваної нею вакцини від коронавірусу становить 94,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА