11:08 23.11.2020

Денісова просить Москалькову забезпечити терміновий медогляд кримському активісту Приходьку

2 хв читати
Денісова просить Москалькову забезпечити терміновий медогляд кримському активісту Приходьку

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила російську колегу Тетяну Москалькову забезпечити українському політв'язню, кримському активісту Олегу Приходьку, якого незаконно утримують у слідчому ізоляторі №1 у Ростові-на-Дону (РФ), терміновий медичний огляд і належні умови утримання у зв'язку з тим, що стан його здоров'я критично погіршився.

"Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової вжити невідкладних заходів для відновлення прав громадянина України Олега Приходька, зокрема, терміново провести кваліфікований медичний огляд, забезпечити належні умови тримання відповідно до Мінімальних стандартних правил ООН щодо поводження з в’язнями", - написала Денісова у своєму Telegram-каналі в понеділок.

Вона зазначила, що керівництво СІЗО не забезпечує право на отримання належної медичної допомоги Приходька, який має хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, сечостатевої системи, а також глибоке стійке двостороннє порушення слуху та зору. Таке право передбачено п. 22 Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями від 30.08.1955, схвалених Економічною і соціальною радою ООН.

"Через різке зниження слуху Олег Приходько позбавлений права на справедливий суд та ефективний засіб юридичного захисту, а неодноразові звернення його адвоката до суду з клопотанням про проведення кваліфікованого медичного обстеження та лікування залишилися без уваги. Крім того, кримського активіста утримують у погано освітленій камері, без належної вентиляції, з недотриманням норми санітарної площі на одну особу та у повній антисанітарії - наявні щури, таргани та комахи", - зазначила Денісова.

Омбудсмен додала, що відповідно до положень Конвенції про захист прав людини і основних свобод такі факти порушення прав прирівнюються до тортур і нелюдського поводження та становлять пряму загрозу життю та здоров'ю Олега Приходька.

"Переконана, що спільні дії міжнародної спільноти, дипломатичного корпусу України та інших дипломатичних представництв іноземних держав, направлені на захист прав усіх громадян України, які незаконно утримуються країною-агресором, зможуть наблизити день їхнього звільнення", - наголосила Денісова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА