17:12 24.11.2020

"Біофарма" зібрала ковідну плазму для виробництва першої партії гіперімунного імуноглобуліну

2 хв читати
"Біофарма" зібрала ковідну плазму для виробництва першої партії гіперімунного імуноглобуліну

Біофармацевтична компанія "Біофарма" (Київ) зібрала ковідну плазму для виробництва першої партії гіперімунного імуноглобуліну, повідомив президент компанії Костянтин Єфименко.

"Біофарма" зібрала 2200 літрів ковідної плазми. Для першого завантаження фракцинатора потрібно 1800 літрів, ми маємо навіть більший об'єм", - сказав він журналістам під час візиту до плазмацентру компанії в Києві у вівторок.

Єфименко повідомив, що компанія планує наступного тижня провести перше навантаження фракцинатора для виробництва першої партії гіперімунного імуноглобуліну з плазми людей, котрі перехворіли на COVID-19.

За словами Єфименка, на виробництво препарату необхідно 8-9 днів.

Компанія почала збирати ковідну плазму в травні, але тоді процес збору був повільним, оскільки кількість людей, котрі перенесли коронавірус, була невелика.

"Наразі швидкість заготівлі зросла", - сказав Єфименко.

Він зазначив, що вартість одного флакона препарату може становити 10 тис. грн, потреба на курс може сягати 3-4 флаконів.

На виробництво одного флакона треба близько 2,5 л плазми. За одну донацію донор може здати до 800 мл плазми.

Biopharma - українська біотехнологічна компанія, єдиний завод у Східній Європі, який має сучасні технології, виробляє і розробляє препарати з донорської плазми вже майже 50 років.

Компанія зосереджена на забезпеченні ліками України й за контрактним принципом, постачає свою продукцію до більше ніж 30 країн світу. Восени 2019 року Biopharma перенесла своє виробництво в новий науково-виробничий комплекс у Білій Церкві.

Компанія розвиває мережу власних плазмацентрів. Нині вони працюють у Сумах, Шостці, Конотопі, Черкасах, Дніпрі та Харкові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА