21:02 25.11.2020

В Україні через пандемію коронавірусу зріс рівень домашнього насильства

1 хв читати
В Україні через пандемію коронавірусу зріс рівень домашнього насильства

Протягом року за статтею домашнє насильство в Україні зареєстровано понад 2,7 тис. правопорушень, що більше, ніж минулого року, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Протягом року за статтею домашнє насильство (ст. 126-1 КК України) зареєстровано понад 2 700 правопорушень, минулого року - 1,5 тис. У 2020 році 1,7 тис. проваджень направлено до суду з обвинувальними актами, проти 758 минулого року", - написала Венедіктова на сторінці у Facebook.

Крім того, вона зазначила, що каталізатором домашнього насильства стала також пандемія.

"Унаслідок зростання безробіття, самоізоляції та з інших причин рівень домашнього насильства в країні зріс, і проблема гостро потребує вирішення", - написала вона.

Вона наголосила, що Україна має нарешті ратифікувати Стамбульську конвенцію про запобігання насильству стосовно жінок та домашньому насильству. Так, за її словами, основні положення Стамбульської конвенції щодо криміналізації діянь, пов'язаних із домашнім насильством, вже імплементовані в українське законодавство і прокурори спільно зі слідчими активно притягують до відповідальності тих, хто піднімає руку на жінок і дітей.

"У середньому одне кримінальне провадження такої категорії розслідується протягом лише 30 днів і направляється до суду", - додала Венедіктова.

Вона також зазначила, що прискорити ратифікацію Стамбульської конвенції закликала Україну ООН.

"Нам потрібна синергія на шляху до створення суспільства, вільного від насильства", - підсумувала генпрокурор.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА