12:45 26.11.2020

Аваков виступає за введення повного локдауну у всій Україні на декілька тижнів

2 хв читати
Аваков виступає за введення повного локдауну у всій Україні на декілька тижнів

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков переконаний у необхідності введення повного локдауну в країні, це питання вирішуватиме Кабінет Міністрів найближчими днями.

"Моя особиста точка зору, що необхідно вводити локдаун якнайшвидше, справді, тривалістю 3 або 4 тижні. І не потрібно при цьому ховатися за політичними гаслами або за якимись зручними формулюваннями", - сказав Аваков в ефірі телеканалу "Україна 24" у четвер, говорячи про доцільність запровадження локдауну в Україні у зв'язку з епідеміологічною ситуацією.

Він наголосив, що це необхідно зробити, оскільки йдеться про серйозний ризик здоров'ю людей.

"Щойно ми будемо готові, я сподіваюся, це буде найближчими днями, сформулювати в деталях і в реальних механізмах ту програму компенсації, яку озвучив президент днями, треба негайно ввести локдаун, перервати ланцюжок інфекції та спробувати зберегти здоров'я українців, і піти від ситуації, коли у нас понад 200 смертей щодня", - наголосив глава МВС.

Він зазначив, що у нього завжди була радикальна позиція щодо цього.

"Треба вводити локдаун негайно", - заявив міністр.

Відповідаючи на запитання про те, чи потрібен локдаун в окремих регіонах або на території всієї України, Аваков сказав: "У нас немає ситуації, що десь добре, а десь погано, у нас загалом ситуація скрізь приблизно рівна і негативна".

На його переконання, 70-відсоткове заповнення ліжок пацієнтами із COVID-19 є вже критичним.

"Тому реагувати треба прямо зараз. Так, всім важко, (...) бюджет у катастрофічному важкому стані, але й ризики такі, що потрібно ухвалювати наразі серйозні рішення. Воно може бути непопулярне для якихось верств населення, комусь буде дуже погано і незручно, і тут державі треба думати про компенсації. Я завжди це говорив, і зараз те підтримую", - заявив Аваков.

Він уточнив: "Я завжди виступав за радикальний локдаун. Його треба вводити негайно, не менше трьох тижнів, і, дай Боже, щоб до Нового року ми виходили з локдауну в гарному настрої та з хорошими цифрами".

При цьому він висловив переконання в тому, що уряд розгляне питання введення повного локдауну на території України найближчими днями.

Відповідаючи на запитання про те, чи необхідно буде припиняти транспортне сполучення напередодні Нового року, Аваков сказав: "Якщо ми бачимо, що сполучення між містами нестиме реальну шкоду та реальне поширення інфекції, то ми маємо перекрити це сполучення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА