14:09 27.11.2020

Вікімедіа оголошує акцію «Свічка пам’яті у Вікіпедії» зі створення та покращення статей про Голодомор

1 хв читати
Вікімедіа оголошує акцію «Свічка пам’яті у Вікіпедії» зі створення та покращення статей про Голодомор

З 28 листопада по 5 грудня пройде щорічна акція «Свічка пам’яті у Вікіпедії» зі створення та покращення статей про Голодомор 1932—1933 років, повідомила громадська організація Вікімедія Україна в прес-релізі у п'ятницю.

"Запрошуємо всіх охочих наповнювати Вікіпедію українською та іншими мовами інформацією про історичні реалії Голодомору, його дослідників та місця пам’яті геноциду. Волонтери зібрали й впорядкували багато різних знань про цю віху нашої історії, примножити їх і зробити ще якіснішими можна, долучившись до акції. Найактивніші учасники й учасниці отримають подарунки", - йдеться у повідомленні.
Створювати статті можна як в українській Вікіпедії, так і в інших мовних розділах. Сторінка акції у Вікіпедії із переліком статей до створення і поліпшення: http://svichka.wikimedia.org.ua 
Будь-хто може доповнити Вікіпедію на цю тему. Наприклад, можна подивитися статтю про рідне село чи місто і додати згадку про Голодомор: вказати дані про кількість жертв, додати інформацію та фото пам'ятних меморіалів тощо.
Світлини із подій вшанування можна завантажувати на Вікісховище та ілюструвати ними відповідні статті Вікіпедії, зокрема про пам'ятки культурної спадщини. На сторінці акції цьому присвячений окремий розділ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА