08:24 28.11.2020

В Європі спостерігається невелике зниження зростання заражень на COVID-19

5 хв читати
В Європі спостерігається невелике зниження зростання заражень на COVID-19

У низці країн Європи ситуація з коронавірусом COVID-19 продовжує стабілізуватися завдяки введеним для боротьби з інфекцією обмежувальним заходам.

За повідомленням іспанського МОЗ, вірус відступає на всій території Іспанії, в п'ятницю вперше індекс кількості нових заражень на кожні 100 тис. людей за два тижні встановився на рівні 307. У понеділок він перебував на рівні 529. Йдеться про постійне зниження з 9 листопада, коли був зафіксований максимум за весь час другої хвилі.

Зниження кількості нових заражень фіксується в усіх автономних спільнотах - найбільш сприятлива ситуація складається на Канарських островах, найбільш складною вона продовжує залишатись у Кастилії-і-Леоне.

Незважаючи на позитивну динаміку, рівень зараження в країні, за словами глави Координаційного центру з надзвичайних ситуацій в сфері санітарної безпеки Іспанії Фернандо Симона, залишається "дуже високим". Мета полягає в тому, зазначив він, щоб знизити показник на кожні 100 тис. людей з розрахунку на два тижні до 25, але поки вона залишається дуже далекою.

МОЗ Іспанії повідомив, що в п'ятницю в країні виявлено 10,8 тис. нових заражень, 294 інфікованих померли. Найгірша статистика стосовно летальних наслідків серед пацієнтів з COVID-19 в автономних спільнотах Андалусія і Каталонія (61 летальний результат у кожній спільноті). Всього з початку епідемії в Іспанії від наслідків зараження COVID-19 померли понад 44,6 тис. осіб.

У Франції триває четвертий тиждень загальнонаціонального локдауну, і в країні спостерігається щодобовий спад випадків зараження. За останні 24 години виявлені 12 тис. 459 заражень, напередодні цей показник був майже на 1 тис. вище - 13 тис. 563, а тиждень тому за добу діагностували понад 21 тис. випадків коронавірусу.

Тим часом, за добу зафіксовано 957 випадків смерті серед інфікованих: цей показник включає 393 померлих за добу в лікарнях і 564 летальні випадки в будинках для людей похилого віку за чотири доби.

Згідно з даними МОЗ Франції, кількість госпіталізованих пацієнтів продовжує знижуватися. Станом на п'ятницю загальна кількість пацієнтів з COVID-19 у лікарнях становить 28 тис. 648, що на 662 нижче, ніж напередодні.

Всього у Франції з початку пандемії коронавірусу діагностували понад 2,1 млн заражень, більш ніж 51,9 тис. інфікованих померли. Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, понад 158 тис. хворих видужали.

Спалах коронавірусу в Великій Британії почав уперше за три місяці поступово згасати. За офіційними даними, за минулу добу в Сполученому Королівстві було зареєстровано 16 тис. 22 нових випадки зараження на COVID-19, що трохи нижче попереднього добового показника в 17 тис. 555 заражень. Також у країні зафіксовано 521 летальний результат серед інфікованих коронавірусом.

Урядовий науково-консультативний комітет стверджує, що коефіцієнт поширення інфекції становить від 0,9 до 1,0. Це означає, що в середньому кожні 10 осіб, у яких був діагностований COVID-19, заражають від 9 до 10 осіб. Вважається, що в разі, якщо показник опускається нижче 1, кількість нових заражень буде скорочуватися.

Ситуація в Великій Британії різниться від регіону до регіону: спостерігається зростання в Лондоні і південно-східній частині Англії, але водночас зниження на північному заході і північному сході країни, де раніше були зафіксовані найвищі показники інфекції.

У Великій Британії 5 листопада був на чотири тижні запроваджений режим локдауну. Наступного тижня він зміниться обмеженнями, які кожен суб'єкт буде приймати самостійно.

Тим часом, в Італії знову зафіксували максимальний за другу хвилю добовий приріст смертності - за минулу добу померли 827 осіб з коронавірусом, що трохи вище за показник напередодні в 822 випадки смерті.

Крім того, виявили ще 28 тис. 352 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією, що, навпаки, нижче, ніж було зафіксовано в четвер (29 тис. 3). Найбільш епідеміологічно несприятливим регіоном залишається область Ломбардія, на неї припадає 5 тис. 389 з усіх добових випадків коронавірусу.

Таким чином, всього в країні за час пандемії зафіксували понад 1,5 млн заражень, причому більш ніж 53,6 тис. хворих померли.

Як зазначають західні ЗМІ, в останні дні рівень смертності в Італії був вище, ніж в інших країнах Європи. При цьому знижується кількість щодобових госпіталізацій, що дозволяє припустити, що інфекція відступає. Так, загальна кількість госпіталізованих становить 33 тис. 684, що на 354 пацієнти менше, ніж напередодні. З палат інтенсивної терапії виписали 64 хворих, тепер у цих відділеннях перебувають 3 тис. 782 пацієнтів.

Як повідомив МОЗ Італії, з неділі почнуть послаблювати обмеження з боротьби з коронавірусом у п'яти регіонах країни, зокрема, в Ломбардії. Так, у Ломбардії, П'ємонті і Калабрії рівень обмежень знизять з найбільш суворого "червоного" до "помаранчевого". А області Сицилія і Лігурія перемістять з "помаранчевої" до "жовтої" зони.

Влада Кіпру в рамках заходів щодо стримування поширення коронавірусу заявила про намір ввести на всій території республіки комендантську годину в нічний час.

За словами міністра охорони здоров'я Кіпру Константіноса Іоанну, цей захід буде застосовуватись у період з 30 листопада до 13 грудня, обмеження діятимуть з 21:00 до 05:00 за місцевим часом.

Крім того, закладам громадського харчування буде наказано закриватися о 19:00 за місцевим часом, у спортивних залах, магазинах, перукарнях, кінотеатрах і музеях будуть розширені заходи соціального дистанціювання.

Коментуючи введення обмежувальних заходів, Іоанну зазначив: "Свята цього року будуть безпрецедентними, але ми повинні захистити нашу систему охорони здоров'я і тих, кого ми любимо".

Згідно зі статистикою МОЗ Кіпру, з початку епідемії в республіці померли 48 осіб з COVID-19, при цьому половина з цих смертей припадає на листопад.

Як зазначає видання The Guardian, щодоби в Європі в середньому виявляють близько 236,9 тис. випадків коронавірусу. При цьому другий тиждень поспіль спостерігається уповільнення зростання заражень на 10% багато в чому завдяки введеним обмеженням.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА