17:07 30.11.2020

"Київстар", "Vodafone Україна" та lifecell нададуть цифрові рішення для розвитку Запоріжжя

2 хв читати

"Велика трійка" мобільних операторів у понеділок підписала меморандум про співпрацю у сфері інформаційних проектів із Запорізькою облдержадміністрацією.

Як зазначається в спільному прес-релізі сторін, метою меморандуму є продуктивна співпраця сторін за чотирма основними напрямами:

- пошук зниклих дітей;

- дослідження пасажиропотоку для оптимізації транспортної мережі області;

- оповіщення населення у разі надзвичайних ситуацій;

- організація якісного та безпечного транспортного обслуговування пасажирів, зокрема відео-та GPS-моніторинг.

Проект із пошуку зниклих дітей передбачає впровадження механізмів пошуку безвісти зниклих дітей із використанням новітніх інформаційних і телекомунікаційних технологій.

Проект "Пошук дітей" від "Київстару" вже зараз дає змогу підключити до пошуку тих людей, які перебували недалеко від місця, де дитина була помічена востаннє, - ці люди отримують SMS із відповідною інформацією та пропозицією зателефонувати на номер "102".

Окрім того, планується проведення дослідження пасажиропотоку за допомогою Big Data від мобільних операторів для розуміння реальних запитів населення та оптимізації транспортної мережі.

"Рішення Vodafone допомагають упровадити зручний транспорт завдяки ефективному і точному плануванню на основі Big Data-аналітики, а також диспетчеризації транспорту на основі IoT-рішень; забезпечити оперативне оповіщення людей у разі надзвичайних ситуацій, поліпшити туристичну привабливість міст", - зазначив заступник генерального директора "Vodafone Україна" (регіон Північ) Сергій Скрипніков.

У рамках проекту "Оповіщення населення в разі надзвичайних ситуацій (НС)" планується впровадження системи інформування населення про дії в умовах НС, налагодження взаємозв'язку і взаємної координації дій органів влади та місцевого самоврядування щодо запобігання та ліквідації наслідків НС.

У рамках організації якісного та безпечного транспортного обслуговування пасажирів у співпраці з мобільними операторами область планує впровадити системи GPS-моніторингу, диспетчеризації та відеомоніторингу в автотранспортних засобах, що здійснюють перевезення пасажирів. У цій сфері свої напрацювання запропонує lifecell.

За словами керівника Запорізької обласної державної адміністрації Віталія Боговіна, командна робота ЗОДА і національних операторів покликана зробити життя людей у Запорізькій області простішим і комфортнішим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА