19:39 01.12.2020

Китай на початку пандемії повідомляв не про всі зараження і смерті від COVID-19

2 хв читати
Китай на початку пандемії повідомляв не про всі зараження і смерті від COVID-19

Влада китайської провінції Хубей, де почалося поширення коронавірусу, на початку пандемії не повідомляла про частину випадків зараження і летальних випадків від COVID-19, свідчать документи з центру із запобігання і контролю за захворюваннями провінції Хубей, що потрапили в розпорядження телеканалу CNN.

"10 лютого влада провінції Хубей повідомила тільки про 3,9 тис. нових випадків Covid-19, тоді як внутрішні документи показують на 50% більше випадків...", - стверджує телеканал.

Опубліковані дані за той період не включають випадки зараження, діагностовані клінічним шляхом. Це означає, що симптоми захворювання були підтверджені на комп'ютерній томографії або на рентгені, а не за допомогою ПЛР-тесту. У лютому влада КНР скасувала категорію клінічно підтверджених випадків зараження, об'єднавши її з просто "підтвердженими".

Документи показують розбіжності і в статистиці щодо летальних наслідків. Загальна кількість смертей за даними від 7 березня офіційно становила 2986, хоча у внутрішній доповіді йшлося про 3256 випадки смерті пацієнтів з коронавірусом.

Середній час між появою симптомів до підтвердженого діагнозу в перші місяці спалаху становив 23,3 дня, свідчать дані телеканалу. На думку експертів, це зволікання значно перешкоджало боротьбі з хворобою на ранніх етапах пандемії.

Крім того, в грудні в провінції Хубей стався спалах грипу. Кількість захворювань була в 20 разів вище, ніж роком раніше в цей же період. Документи жодним чином не пов'язують спалах грипу з пандемією коронавірусу, але на думку телеканалу, ця ситуація вказує на вибірковий підхід китайської влади до оприлюднення інформації про епідеміологічну ситуацію в регіоні.

Китай неодноразово заявляв, що "своєчасно, відкрито і прозоро" публікував інформацію, стосовно пандемії. Останнім часом в країні реєструють лише поодинокі випадки зараження коронавірусом, переважно - завезені. Всього з початку пандемії в країні заразилися понад 86 тис. осіб, померли понад 4,6 тис.

У свою чергу, президент США Дональд Трамп неодноразово критикував КНР за те, що вони допустили поширення COVID-19 за межами своєї країни. Також він припускав, що Китай не повідомляв точних даних про реальну ситуацію з коронавірусом на своїй території.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА