20:09 01.12.2020

НАБУ завершило розслідування спроби підкупу керівництва Бюро і САП

2 хв читати
НАБУ завершило розслідування спроби підкупу керівництва Бюро і САП

Завершено розслідування організації спроби підкупу керівництва антикорупційних органів для закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології та природних ресурсів часів колишньої влади.

"1 грудня 2020р трьом підозрюваним відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед направленням справи до суду", - повідомляє у вівторок ввечері прес-служба НАБУ.

Серед підозрюваних: - перший заступник начальника ГУ ДПС в Києві - ч.5 ст.27 ч.4 ст.369 КК України; - один із керівників групи компаній, афілійованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів - ч.5 ст.27, ч.4 ст.369 КК України; - екс-керівник одного з департаментів ДПС України, довірена особа екс-міністра екології - ч.5 ст.27, ч.4 ст.369 КК України.

"Розслідування щодо організатора злочину - екс-міністра екології та природних ресурсів (ч.3 ст.27, ч.4 ст.369 КК України) виділено в окреме провадження у зв'язку з його розшуком", - додали в НАБУ.

У Бюро також нагадали, що в червні 2020 р НАБУ і САП викрили "на гарячому" трьох осіб, відразу після надання $ 5 млн неправомірної вигоди для подальшої передачі керівнику САП, щоб той закрив кримінальне провадження за підозрою екс-міністра, передане восени 2019 Генеральною прокуратурою до національного бюро за підслідністю, в частині, яка стосувалася екс-міністра екології. Усім затриманим Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави.

У липні 2020р НАБУ і САП повідомили про підозру екс-міністру. Оскільки місцеперебування колишнього чиновника не встановлено, про підозру йому повідомили в порядку ст. 135, ст. 278 Кримінально-процесуального кодексу України, а саме - надіслано поштою за місцем реєстрації, в житлово-експлуатаційній організації за останнім відомим місцем проживання і телефонного зв'язку.

Кримінальне провадження щодо спроби підкупу керівників антикорупційних органів зареєстровано 3 червня 2020 року, тобто з моменту, коли слідству стало відомо про злочинний задум, і до моменту затримань пройшло всього 9 днів. "Поспіх осіб, які передавали хабар, був пов'язаний з наближенням дня народження екс-міністра", - додали в Бюро.

У НАБУ нагадали, що епізод, в якому керівництву антикорупційних органів пропонувалася неправомірна вигода, стосується можливої причетності екс-міністра до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого ВАТ "Реал Банк" (підконтрольного у той час злочинній організації за участю посадових осіб часів президента Януковича ) і легалізації цих коштів. У цій справі повідомлено про підозру низці осіб, зокрема і колишньому міністру.

У НАБУ не називають імені згадуваного екс-міністра екології та природних ресурсів. Як відомо, йдеться про колишнього міністра екології та природних ресурсів часів президента Януковича Миколу Злочевського.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА