18:48 02.12.2020

ВР створила ТСК з розслідування причин пожеж на Луганщині у 2020 році

2 хв читати

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію (ТСК) з розслідування причин виникнення у 2020 році масштабних пожеж у Луганській області, а також дій/бездіяльності луганського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій і Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

За відповідну постанову №4262 на засіданні в середу проголосували 258 народних депутатів.

Згідно з постановою, ТСК здійснюватиме депутатський контроль за перебігом досудового слідства у кримінальних провадженнях, відкритих за фактами виникнення пожеж у липні та жовтні 2020 року на території Луганської області, підконтрольній українській владі, перевірить дії чиновників та підрозділів правоохоронних органів щодо здійснення превентивних заходів після пожежі у липні 2020 року, які могли б виключити поширення вогню на великі території не лише лісових масивів, а й населених пунктів.

До повноважень ТСК також належить встановлення обставин, збір інформації, отримання пояснень від осіб, а також від підприємств, установ, організацій, центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які мають стосунок до цього питання.

За наявності відповідних підстав ТСК направить отриману інформацію та відомості на розгляд до уповноважених органів й ініціюватиме питання про притягнення винних осіб до відповідальності.

Головою ТСК став народний депутат Руслан Горбенко, який разом зі своїм колегою з фракції "Слуга народу" Максимом Ткаченком був автором проекту постанови про створення тимчасової слідчої комісії.

Як повідомлялося, в липні та жовтні 2020 року в Луганській області, на території, підконтрольній українській владі, відбулися масштабні пожежі, які призвели до людських жертв, знищення приватного майна жителів і вигоряння великих територій лісових масивів. У жовтні під час пожеж загинули 11 осіб, постраждали 19, зокрема троє співробітників ДСНС. Під час гасіння пожежі евакуйовано 150 осіб.

У листопаді в Головному управлінні та інших структурних підрозділах ДСНС у Луганській області відбулися обшуки в рамках справи про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки під час масштабних пожеж у Луганській області. Як повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань (ДБР), слідство встановило, що однією із головних причин пожеж було системне розкрадання палива під керівництвом облуправління ДСНС.

Луганська облпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків, і присвоєння чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР у Краматорську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА