20:39 03.12.2020

Розслідування провадження про катастрофу АН-26 під Чугуєвом перебуває на завершальному етапі

2 хв читати
Розслідування провадження про катастрофу АН-26 під Чугуєвом перебуває на завершальному етапі

Розслідування кримінального провадження за статтею про порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу і важкі наслідки, відкрито в зв'язку катастрофою неподалік від Чугуєва (Харківська обл.) літака Ан-26 під час планових навчальних польотів і загибелі 26 осіб, перебуває на завершальному етапі, заявляє генпрокурор Ірина Венедіктова.

"На особливому контролі у нас кримінальне провадження за фактом порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу літака АН-26Ш і загибель 26 військовослужбовців. Процесуальне керівництво розслідуванням катастрофи здійснюють військові прокурори Харківського гарнізону. У цій справі окрім першочергових слідчих дій, проведені допити 81 свідка, призначено та проведено понад 100 судових експертиз. Розслідування перебуває на завершальному етапі, і ми сподіваємося, що незабаром ми надамо суспільству відповідь", - сказала вона в спеціалізованій прокуратурі у військовій і оборонній сфері об'єднаних сил в Краматорську в четвер, повідомляє прес-служба офісу генпрокурора.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 на автодорогу Київ-Харків-Довжанський, неподалік від Чугуєва впав літак Ан-26. Авіакатастрофа сталася під час планових навчальних польотів, коли літак здійснював посадку на аеродромі військової частини в Чугуєві. На борту перебувало 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 25 людей загинули на місці, два курсанта були госпіталізовані. Вранці 26 вересня один із госпіталізованих помер у лікарні.

За фактом авіакатастрофи було розпочато кримінальне провадження за ст.416 (порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу і важкі наслідки) Кримінального кодексу України.

За інформацією Державного бюро розслідувань, слідчі перевіряють 4 версії: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, відповідальними за управління польотами; неналежне технічне обслуговування літака і підготовки його до польоту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА