09:28 04.12.2020

Посли Вишеградської четвірки та консул Угорщини ознайомилися з функціонуванням КПВВ у Золотому - Держприкордонслужба України

1 хв читати
Посли Вишеградської четвірки та консул Угорщини ознайомилися з функціонуванням КПВВ у Золотому - Держприкордонслужба України

Посли Чеської Республіки в Україні Радек Магула, Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький, Угорщини в Україні Іштван Ійдярто та почесний консул Угорщини в Луганській області Сергій Кириченко побували в контрольному пункті в'їзду-виїзду "Золоте" на Луганщині, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Візит відбувався в рамках ознайомлення із ходом реалізації проектів фонду Вишеградської четвірки в частині безпекової складової. На КПВВ делегатів ознайомили з його інфраструктурою, порядком функціонування, проходженням громадянами пропускних операцій у період карантину й умовами служби прикордонників", - ідеться в оприлюдненому у п'ятницю вранці повідомленні.

Під час візиту начальник Луганського прикордонного загону полковник Юрій Петрів зазначив, що окупанти продовжують блокувати пропускні операції зі свого боку та, починаючи ще з 2016 року, російсько-окупаційні війська продовжують відмовляли у пропуску кожному, хто намагався перетнути лінію розмежування у цьому КПВВ.

"Також обговорювалися питання безпекової складової в межах визначених гуманітарних дорожніх коридорів", - додали в прикордонній службі.

У відомстві зазначили, що гуманітарна та безпекова ситуація на Донбасі не залишається поза увагою міжнародної спільноти, "й такі візити представників іноземних держав є вкрай важливими для розуміння ситуації, що склалася у районах, охоплених конфліктом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА