17:15 04.12.2020

В 2020 році "Укравтодор" робив дороги дешевше і якісніше - дослідження

2 хв читати

Почему в Украине почти не строят новые дороги, а латают старые: объяснение  Омеляна - 24 Канал

Виконавчий директор CoST Ukraine Святослав Абрамов під час презентації результатів діяльності організації 3 грудня заявив про те, що в цьому році будівництво "Укравтодором" 1 км нової дороги обходилося в середньому в 90,2 млн грн, що на 14,3% менше, ніж в 2019 році. Про це повідомляє ЦТС.

Святослав Абрамов також повідомив про подорожчання поточного середнього ремонту на 91,6%, яке відбулося через включення до складу посиленої технології.

"Замінюється і зміцнюється основа автодоріг, що наближає технологію виконання поточного середнього ремонту доріг до технології капітальних ремонтів. Відповідно, довговічність відремонтованих доріг значно зростає", - прокоментував директор CoST Ukraine.

Також компанія позитивно оцінила заходи "Укравтодору" з планування закупівельного процесу.

"У 2020 році тендери "Укравтодору" планувалися значно краще, ніж в минулому році. Так, більшість договорів було укладено вже в квітні, а не в червні, як це відбувалося в 2019 році. Також позитивною тенденцією є пріоритизація на великих обсягах робіт. "Укравтодор" вибрав правильну тактику ремонтувати великі ділянки доріг, а не відновлювати автодороги невеликими відрізками, по кілька кілометрів", - сказав Святослав Абрамов.

Раніше на підсумковому заході галузі "МЕРЕЖА: форум дорожньої галузі", яке відбулося 2 грудня, глава "Укравтодору" Олександр Кубраков заявив, що за цей рік вдалося знизити вартість ремонту 1 кілометра доріг на 4,5 млн грн.

"У 2020 році за суму в 81 млрд грн було отримано 3 926 км доріг. Тобто, середня вартість 1 км в 2020 році склала 20,6 млн грн. Виходить, що в цьому році ремонт 1 км дешевше на 4,5 млн грн", - зазначив він.

Нагадаємо, що згідно з опитуванням громадської думки, проведеним групою "Рейтинг", 76% українців зазначили в 2020 році значне поліпшення якості будівництва і ремонту доріг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА