18:56 07.12.2020

Нацполіція відмовила НАБУ в поданні Бахматюка до баз Інтерполу - джерело

2 хв читати
Нацполіція відмовила НАБУ в поданні Бахматюка до баз Інтерполу - джерело

Департамент міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції України повідомив Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) про відсутність підстав для коректного та правомірного використання системи Інтерполу, Європолу та інших схожих інструментів із метою розшуку бізнесмена Олега Бахматюка, оскільки місце його проживання відомо, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, ознайомлене з перебігом розслідування справи ВіЕйБі Банку.

За його словами, департамент отримав відомості про адресу проживання Бахматюка в Австрії, а австрійська сторона без використання системи Інтерполу підтвердила правильність і актуальність цих відомостей центральному реєстру Австрії.

Співрозмовник агентства додав, що Нацполіція також зазначила, що сторона захисту інформувала НАБУ про місце проживання бізнесмена.

У департаменті зазначили, що питання затримання, арешту та екстрадиції Бахматюка в такому випадку виходять за межі його компетенції, сказав співрозмовник. Він уточнив, що НАБУ зверталося до Нацполіції з цього питання наприкінці листопада, а описана вище відповідь надійшла на початку грудня.

Як повідомлялося, Офіс генерального прокурора 3 грудня цього року поінформував, що двічі повертав НАБУ матеріали кримінального провадження щодо екстрадиції Бахматюка і готовий направити їх компетентним органам інших країн після усунення Бюро недоліків.

НАБУ підозрює власника "Укрлендфармінг" і екс-бенефіціарного власника ВіЕйБі Банку Бахматюка нібито в змові з екс-першим заступником глави Нацбанку Олександром Писаруком для виведення у 2014 році 1,2 млрд грн рефінансування з цього комерційного банку.

Наприкінці листопада 2019 року Міністерство внутрішніх справ України за заявою НАБУ оголосило в розшук у цій справі власника "Укрлендфармінгу" Олега Бахматюка та його сестру, гендиректора "Авангарду" Наталію Василюк. Бахматюк неодноразово заявляв, що перебуває у Відні і готовий брати участь в усіх процесуальних діях.

"Абсурдом вважаю вимоги НАБУ про обрання мені запобіжного заходу на підставі того, що моє місце перебування ніби не відоме НАБУ. Воно не просто відоме НАБУ - про моє місце перебування адвокати повідомили усі зацікавлені слідчі органи", - наголосив Бахматюк.

Всім іншим підозрюваним у цій справі обрано запобіжний захід у вигляді застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА