22:09 07.12.2020

У ВООЗ проти примусової вакцинації від COVID-19

1 хв читати
У ВООЗ проти примусової вакцинації від COVID-19

Переконувати людей у корисності вакцинації проти коронавірусу COVID-19 було б вигідніше, ніж змушувати населення робити щеплення в обов'язковому порядку, заявила в понеділок директор відділу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з імунізації Кетрін О’Браєн.

"Я не думаю, що вимагати - це той напрям, в якому треба рухатися, особливо з цими вакцинами", - наводять західні ЗМІ її слова, сказані на прес-конференції.

Згідно з її прогнозом, навряд чи влада будь-якої країни світу проводитиме примусову вакцинацію від COVID-19. Водночас вона допустила, що вакцинацію можуть вимагати або настійно її рекомендувати особам певних професій, наприклад, медикам у відділеннях інтенсивної терапії - заради безпеки і медпрацівників, і пацієнтів.

Однак, зазначають ЗМІ, в ВООЗ визнали, що викликати довіру у населення до вакцин від COVID-19 не буде легким завданням.

"Нам потрібно переконувати людей (у корисності вакцин - ІФ) і нам потрібно вмовляти їх", - заявив директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій в сфері охорони здоров'я Майкл Раян.

Він також висловився проти наказової вакцинації, наголосивши, що найкращим варіантом було б надавати людям інформацію і дозволити їм вирішувати самостійно.

"Є певні обставини ... коли, як я вірю, єдиним відповідальним кроком було б вакцинуватися", - додав Раян.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА