08:12 08.12.2020

У США вакцину від COVID-19 у першу чергу отримають жителі країни

2 хв читати
У США вакцину від COVID-19 у першу чергу отримають жителі країни

Президент США Дональд Трамп у вівторок має намір підписати виконавчий указ, згідно з яким вакцину від коронавірусу COVID-19 спочатку отримають американці, і лише потім її почнуть постачати в інші країни, повідомляє телеканал Fox News з посиланням на джерела.

"Головне - це переконатися в тому, що ми поширимо вакцини серед американців до того, як почнемо їх поставку в усьому світі", - заявив телеканалу чиновник з адміністрації президента.

Він також припустив, що США почнуть забезпечувати міжнародний доступ до вакцини "в кінці весни - початку літа", після того, як щеплення зроблять ті, "хто має бажання пройти вакцинацію".

Джерело зазначило, що документ наказує Міністерству охорони здоров'я США визначити пріоритетність поширення вакцини серед американців зі швидкістю, "не баченою раніше".

Крім того, в указі будуть прописані межі роботи в контексті надання міжнародного доступу до вакцини.

В указі будуть викладені "три основні підходи" уряду, які включають роботу з партнерами, що володіють фінансовими засобами для закупівлі високоефективних вакцин.

Високопоставлений представник адміністрації зазначив, що для неблагополучних у фінансовому плані країн США будуть "залучати ресурси, щоб допомогти їм закупити вакцину".

Fox News зазначає, що про указ стало відомо за кілька днів до того, як Управління з санітарного нагляду США (FDA) проведе зустріч з розгляду заявки на надзвичайне застосування вакцини виробництва американської компанії Pfizer і німецької BioNTech, ефективність якої за підсумками фінального етапу клінічних випробувань склала 95%.

FDA також планує 17 грудня провести зустріч з розгляду запиту на схвалення вакцини компанії Moderna, її ефективність становить 94,1%.

Близьке до робочої групи з коронавірусу при Білому домі джерело минулого тижня заявило Fox News, що дозвіл на екстрене використання вакцини компаній Pfizer і BioNTech може надійти вже в п'ятницю, 11 грудня.

Заявка на екстрене використання - це запит на початок застосування препарату, не чекаючи завершення всіх перевірок його впливу на організм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА