08:00 09.12.2020

У Палаті представників США підтримали законопроект про оборонний бюджет на 2021 фінансовий рік

2 хв читати
У Палаті представників США підтримали законопроект про оборонний бюджет на 2021 фінансовий рік

Члени Палати представників США у вівторок більшістю голосів підтримали законопроект про оборонний бюджет на фінансовий 2021 рік.

На підтримку законопроекту виступили 289 з 431 членів Палати представників.

Минулого тижня Сенат і Палата представників США погодили свої версії законопроекту про оборонний бюджет. Кожна з палат Конгресу схвалила свою версію законопроекту літом цього року.

Законопроект передбачає суму $ 740,5 млрд на фінансування діяльності Пентагону і програм у сфері оборони і безпеки за лінією міністерства енергетики США.

Крім того, законопроект містить положення про посилення американських санкцій проти російських трубопровідних проектів "Північний потік - 2" і "Турецький потік". Зокрема, проект передбачає санкції за сприяння продажу, оренді або надання трубоукладальних суден для будівництва газопроводів, надання страхування і перестрахування, а також послуг або приміщень для технічної модернізації суден, пов'язаних із будівництвом газопроводу.

Також проект оборонного бюджету США на 2021 фінансовий передбачає введення нових санкцій проти Туреччини за придбання нею російських ЗРК С-400. Зокрема, президенту пропонується протягом 30 днів після підписання закону про оборонні витрати ввести "п'ять або більше санкцій" щодо тих турецьких чиновників, які брали участь у процесі придбання С-400.

Санкції можуть бути введені відповідно до Закону про протидію противникам Америки за допомогою санкцій (CAATSA). Чинним законом за угоду з Росією заборонені продажі Туреччини винищувачів F-35.

Президент США Дональд Трамп неодноразово заявляв про готовність ветувати законопроект. Трамп бореться за скасування статті 230 закону про телекомунікації 1996 року, яка звільняє інтернет-платформи від юридичної відповідальності за розміщення користувацького контенту.

"Якщо дуже небезпечний і несправедливий розподіл 230 не буде повністю прибраний із законопроекту про бюджетні асигнування на національну оборону, я буду змушений беззастережно накласти вето на законопроект, коли він буде відправлений на дуже гарний президентський стіл", - зазначив Трамп.

Розділ 230 закону 1996 року про пристойність в сфері комунікації наділяє інтернет-платформи широкими повноваженнями в управлінні своїми сайтами і захищає їх від юридичної відповідальності за дії користувачів за винятком вузького переліку випадків.

Представники технологічної галузі пручаються спробам змінити або визнати недійсним розділ 230, стверджуючи, що він дозволяє їм здійснювати свою діяльність, не побоюючись величезної кількості судових позовів.

Газета The Hill зазначає, що за час роботи Дональда Трампа на посаді президента США щорічний оборонний бюджет Сполучених Штатів виріс приблизно на $ 140 млрд, це близько 23% у порівнянні з сумами, які виділялися до його президентського терміну.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА