17:33 10.12.2020

У НАБУ розцінюють дії Офісу генпрокурора у справі ВіЕйБі Банку як спробу його саботажу

2 хв читати
У НАБУ розцінюють дії Офісу генпрокурора у справі ВіЕйБі Банку як спробу його саботажу

У Національному антикорупційному бюро України розцінюють відмову Офісу генерального прокурора узгоджувати екстрадицію екс-власника ВіЕйБі Банку Олега Бахматюка як спробу саботувати розслідування особливо тяжкого злочину.

"Днями Офіс генерального прокурора пояснив, чому відмовляється погоджувати екстрадицію колишнього власника ВіЕйБі Банку, якого НАБУ та САП підозрюють у заволодінні 1,2 млрд грн кредиту, наданого Нацбанком. Ключовий аргумент - НАБУ нібито порушило норми національного та міжнародного законодавства у процесі розслідування. Це не відповідає дійсності. Ми розцінюємо такі дії окремих осіб в ОГП як спробу саботувати розслідування особливого тяжкого злочину", - йдеться в повідомленні на сторінці НАБУ у Facebook.

У Бюро заявили, що категорично не згодні з таким діями департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу генпрокурора, у зв'язку з чим 8 грудня направили дисциплінарну скаргу на дії його керівника. "Орган досудового розслідування переконаний, що наразі є всі законні підстави для початку екстрадиції в Україну колишнього власника ВіЕйБі Банку", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, НАБУ підозрює власника "Укрлендфармінг" і екс-бенефіціарного власника ВіЕйБі Банку Бахматюка нібито в змові з екс-першим заступником глави Нацбанку Олександром Писаруком для виведення у 2014 році 1,2 млрд грн рефінансування з цього комерційного банку.

Наприкінці листопада 2019 року Міністерство внутрішніх справ України за заявою НАБУ оголосило в розшук у цій справі власника "Укрлендфармінгу" Олега Бахматюка та його сестру, гендиректора "Авангарду" Наталію Василюк. Бахматюк неодноразово заявляв, що перебуває у Відні і готовий брати участь в усіх процесуальних діях. Усім іншим підозрюваним у цій справі обрано міру запобіжного заходу у вигляді застави.

Офіс генерального прокурора 3 грудня цього року поінформував, що двічі повертав НАБУ матеріали справи щодо екстрадиції Бахматюка і готовий направити їх компетентним органам інших країн після усунення Бюро недоліків.

https://www.facebook.com/nabu.gov.ua/posts/2833629770216024

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА