19:01 10.12.2020

Правоохоронці затримали членів ОЗГ, які займалися викраденнями людей і вимаганням у підприємців

2 хв читати
Правоохоронці затримали членів ОЗГ, які займалися викраденнями людей і вимаганням у підприємців

П'ятьох членів організованої групи викрили і затримали за фактами незаконного позбавлення волі та викрадення людей, а також вимагання, повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, на території Києва, Київської області, Одеси та в інших регіонах України протягом 2020 року діяла злочинна організація, до складу якої входили декілька організованих груп, утворених переважно з вихідців із кавказького регіону. Її учасники займалися вимаганням коштів і майна від підприємців та інших громадян. Також вони за винагороду змушували громадян насильницьким шляхом виконувати незаконні вимоги або цивільно-правові зобов'язання в інтересах замовників. Крім цього, вони незаконно позбавляли свободи та викрадали людей.

Злочинна організація характеризувалася чіткою ієрархією, конкретним розподілом ролей і функцій кожного співвиконавця, зазначається у повідомленні.

Правоохоронці провели понад 50 обшуків за місцем проживання затриманих і в транспортних засобах, виявили та вилучили вогнепальну зброю, боргові розписки, транспортні засоби, що використовувалися для вчинення злочинів.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Водночас Міністерство внутрішніх справ України повідомляє, що у результаті проведення трьох етапів поліцейської спецоперації були затримані лідер групи та дев'ятеро учасників, ще двоє оголошені у розшук. Загалом, за даними правоохоронців, до складу групи входили 12 осіб.

"Затримані обґрунтовано підозрюються у скоєнні декількох фактів вимагання коштів та викрадення людей із метою викупу або вчинення певних дій на користь зловмисників чи інших осіб. Суми, які вимагали, коливалися від 20 000 гривень до 800 000 доларів США. Кримінальні злочини здійснювалися під керівництвом двох "злодіїв у законі", які перебувають на території РФ, та супроводжувалися фізичним насильством", - повідомляють у МВС.

Зазначається, що чотири людини були примусово виселені за межі України за порушення норм міграційного законодавства.

Слідство триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА