08:25 13.12.2020

ЦВК Киргизстану зареєструвала 18 кандидатів у президенти

2 хв читати
ЦВК Киргизстану зареєструвала 18 кандидатів у президенти

Центрвиборчком Киргизстану зареєструвала 18 кандидатів на посаду президента, які беруть участь у дострокових виборах глави держави, призначених на 10 січня, повідомляє в неділю прес-служба ЦВК республіки.

За інформацією Центрвиборчкому, зареєстровані Адахан Мадумаров, Арстанбек Абдилдаєв, Канатбек Ісаєв, Рашид Тагаєв, Женишбек Байгуттієв, Клара Сооронкулова, Аймен Касенов, Миктибек Арстанбек, Бактибек Калмаматов, Імамидін Ташов, Курсан Асанов, Канибек Іманалієв, Равшан Жеенбеков, Ельдар Абакіров, Улукбек Кочкоров, Бабиржан Тольбаєв, Абдил Сегизбаєв, Садир Жапаров.

12 грудня ЦВК затвердила прийом підписних листів 18 кандидатів у президенти. Кандидатам в президенти до півночі 3 грудня необхідно було здати в ЦВК не менше 30 тисяч підписів виборців на свою підтримку. Рівно 20 кандидатів встигли здати необхідну кількість підписних листів. Підписні листи двох кандидатів визнані недійсними.

Дострокові вибори президента Киргизстану призначені на 10 січня. До ЦВК до 15 листопада надійшло 65 заяв від кандидатів. Центрвиборчком раніше відмовив у реєстрації 12 кандидатам через непогашену судимість і відсутність сертифікатів про рівень володіння державною мовою, ще 32 кандидати самі відмовилися від подальшої участі у виборах. Одному кандидату в зв'язку недостатньою кількістю підписів виборців були повернуті підписні листи.

ЦВК Киргизстану продовжує процедуру реєстрації на посаду президента кандидатів, що залишилися, яка завершиться 14 грудня. Передвиборна агітація починається з 15 грудня і закінчується за день до дня голосування - о 8:00 (5:00 за київським часом) 9 січня.

11 грудня виконуючий обов'язки президента Киргизстану Талант Мамитов підписав закон про проведення референдуму щодо визначення форми правління в республіці. Прийнятим законом передбачається проведення референдуму 10 січня одночасно з достроковими президентськими виборами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА