07:52 16.12.2020

Головою Запорізької облради обраний Боговін, Євросолідарність заявила про узурпацію влади

2 хв читати
Головою Запорізької облради обраний Боговін, Євросолідарність заявила про узурпацію влади

Депутатська більшість Запорізької обласної ради, що складається з представників партій "Слуга народу", "Опоблок", "Батьківщина" і "Єднання", обрало главу Запорізької обласної ради - нинішнього голову Запорізької обласної державної адміністрації Віталія Боговіна. Опозиційні фракції заявляють про узурпацію влади.

Фракція партії "Європейська Солідарність" (ЄС) у Запорізькій облраді у вівторок ввечері зробила заяву, в якій зазначається, що на сьогоднішній сесії Запорізької облради представники більшості від "Слуги народу", "Опоблоку", "Батьківщини" і "Єднання" захопили владу і оголосили обрання голови обласної ради.

За інформацією фракції "ЄС", у вівторок після обіду депутати зібралися на сесію облради, однак після п'яти спроб зареєструвати присутніх головуючий засідання заявив, що сесія йде на перерву і продовжитися в п'ятницю. Разом із тим, т.зв. більшість зібралася в одному з кабінетів Запорізької ОДА, де за відсутності відео і фотокамер, а також лічильної комісії, були проведені вибори голови Запорізької облради.

У заяві наголошується, що під час т.зв. голосування, депутатів примушували переголосовувати, щоб набралося 43 необхідних голоси.

При цьому депутати з опозиційних фракцій, які намагалися пройти на дані збори, допущені туди не були.

Фракція "Європейської Солідарності" заявила про беззаконня, і вимагає втрутитися в ситуацію правоохоронні органи і притягнути до відповідальності "всіх, хто був задіяний у захопленні влади". В "ЄС" також заявили, що мають намір звернутися із заявою в СБУ, Нацполіцію, прокуратуру і ДБР.

При цьому деякі представники "більшості" у депутатському корпусі Запорізької облради повідомляють на своїх сторінках у соцмережах, що за кандидатуру Боговіна проголосували 43 депутати, проте були здійснені спроби зірвати голосування.

Як повідомлялося 11 грудня новообрані депутати Запорізької облради зібралися на свою першу сесію, яка завершилася пізно вночі бійкою.

В ході таємного голосування на виборах глави Запорізької облради депутати опозиційних фракцій помітили, що депутати більшості замість одної позначки в бюлетенях навпроти прізвища кандидата ставлять порядкові номери від 1 до 40. Опозиціонери стверджували, що ці номери були присвоєні кожному депутату більшості для того, щоб відстежувати як проголосував кожен із "сателітів".

Представники більшості намагалися винести дані бюлетені з приміщення, в результаті чого виникла бійка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА