13:28 16.12.2020

Генпідрядник поміняє опори освітлення на Шулявському мосту власним коштом і виплатить компенсації за пошкоджені авто - Кличко

2 хв читати
Генпідрядник поміняє опори освітлення на Шулявському мосту власним коштом і виплатить компенсації за пошкоджені авто - Кличко

Опори освітлення на Шулявському мосту в Києві генпідрядник мінятиме власним коштом, також він має компенсувати збитки власникам пошкоджених унаслідок падіння опор автомобілів, заявив мер міста Віталій Кличко.

"Учорашній інцидент на Шулявському мосту обурив киян. І я також обурений тим, що на шляхопроводі, відкритому рік тому, впали три опори освітлення. На новий міст підрядник дав гарантію 50 років! Повідомлю, що фахівці обстежили всі опори освітлення. Ті, які викликали сумніви в надійності укріплення, - демонтували. Уночі підрядник здійснив демонтаж шести опор. І оперативно встановить стовпи з посиленням тримальної конструкції. Наголошу: генпідрядник, який давав гарантію на експлуатацію об'єкта, здійснить усі роботи власним коштом", - наголосив Кличко під час онлайн-брифінгу в середу.

Також "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд", як замовник будівництва, звернеться до суду щодо відшкодування підрядником збитків за пошкоджені автомобілі киян.

Мер столиці нагадав, що вчора він і "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" звернулися до правоохоронців із тим, щоб установити причини падіння трьох опор, щоб винні в цьому понесли відповідальність.

"Наголошу: за якість робіт на об'єкті відповідає генпідрядник. Висновки щодо якості робіт та безпечності експлуатації об'єкта надає компанія з технічного нагляду - як незалежна організація. Прокуратура столиці порушила кримінальну справу за статтею "Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд". І ми розраховуємо, що розслідування буде оперативним і прозорим, щоб усі винні понесли відповідальність. Я в цьому як мер столиці, який відкривав міст, зацікавлений найбільше! Тому що розумію, що це - моя репутація!", - наголосив Кличко.

Як повідомлялося, у вівторок, 15 грудня, патрульна поліція Києва повідомила про обмеження руху на Шулявському шляхопроводі в Києві у зв'язку з падінням на ньому стовпів.

Очевидці в соцмережах повідомляли, що впали і лягли уздовж полотна моста три стовпи, встановлені з одного з країв моста. Постраждалих унаслідок інциденту немає, проте щонайменше один автомобіль отримав незначні ушкодження. Стовпи не впали на проспект Перемоги, що проходить під Шулявським мостом, і не перекрили дорожнє полотно мосту по всій ширині.

Шулявський шляхопровід, побудований у 1964 році, було закрито на реконструкцію з березня 2019 року до липня 2020 року, під час якої було повністю замінено полотно моста.

Міст є частиною Малої окружної дороги з інтенсивним автомобільним рухом. Мостом пролягає тролейбусна лінія, якою проходять чотири напружені маршрути, а також близько десятка автобусних маршрутів приватних перевізників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА