15:32 18.12.2020

Німеччина продовжить робити кроки для завершення війни на Донбасі - посол

2 хв читати
Німеччина продовжить робити кроки для завершення війни на Донбасі - посол

Німеччина продовжить робити кроки для того, щоб мінімізувати гуманітарні наслідки та покласти край війні на сході України, повідомила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

"Ми збираємося продовжувати докладати зусилля у 2021 році, так само, як ми це робили у 2020 році. Це непростий шлях, сповнений розчарувань. Як ми бачили, нам не вдалося досягти імплементації деяких рішень Паризького саміту. Були відкриті два нових КПВВ із української сторони, але, на жаль, вони не відкрилися з іншого боку. Це ті питання, над якими ми маємо працювати", - сказала посол на онлайн-дискусії Київського безпекового форуму у п'ятницю.

Фельдгузен наголосила, що в кінцевому підсумку весь цей процес залежить від політичної волі РФ.

"Чи захочуть вони закінчити війну? На сьогодні ми не бачимо такої політичної волі. Але ми, Німеччина, продовжуватимемо робити невеликі кроки, те, що буде можливо, переважно для того, щоб мінімізувати гуманітарні наслідки на сході і щоб покласти край цій війні", - зазначила вона.

Дипломат додала, що Німеччина та ЄС продовжуватимуть надавати всебічну підтримку процесу реформ в Україні.

"Німеччина вже інвестувала EUR1,8 млрд у співпрацю з Україною з 2014 року, і всі ці зусилля націлені на те, щоб зробити Україну більш успішною та процвітаючою країною. Ми продовжуватимемо це робити", - запевнила вона.

Фельдгузен звернула увагу на те, що процес децентралізації в Україні цього року вдалося довести до певних проміжних результатів, коли було завершено об'єднання всіх громад.

"А наразі вкрай важливо, щоб ми відобразили ці досягнення в Конституції, відповідно до Європейської хартії місцевого самоврядування, щоб громади мали стійке фінансування, яке вони зможуть використовувати в довгостроковій перспективі для того, щоб реалізувати перспективи для своїх громадян", - пояснила вона.

Крім того, німецький посол заявила, що бачить певні шанси в ситуації конституційної кризи в Україні.

"Тому що раптом всі почали говорити про необхідність судової реформи. Я гадаю, що це друга реформа, яка фундаментально змінить Україну разом із процесом децентралізації та зробить її успішнішою країною", - зазначила вона.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА