20:49 21.12.2020

Ситуація з новим штамом COVID-19 поки не вийшла з-під контролю

2 хв читати
Ситуація з новим штамом COVID-19 поки не вийшла з-під контролю

Поширення нового штаму коронавірусу COVID-19, виявленого в Великій Британії, поки що не вийшло з-під контролю, і потрібно вжити заходів для його стримування, заявив глава програми Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з надзвичайних ситуацій Майк Раян.

"У певному сенсі це означає, що ми повинні працювати старанніше. Навіть якщо вірус став інтенсивніше розповсюджуватися, його можна зупинити", - сказав Раян під час брифінгу ВООЗ у понеділок.

"Таким чином, в цьому сенсі ситуація ще не вийшла з-під контролю. Але її не можна пустити на самоплив", - додав експерт.

Однак раніше міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Генкок заявив, що новий штам вірусу "виходить з-під контролю".

Європейські та британські ЗМІ повідомляли в понеділок, що європейські країни, як і низка держав в інших частинах світу зупинили транспортне сполучення з Великою Британією через побоювання занести новий різновид вірусу COVID-19.

Заборону на поїздки до Британії влади багатьох держав ввели або минулої неділі, або з понеділка, і він у багатьох країнах діятиме як мінімум до кінця цього року. При цьому новий штам вже зафіксували в Данії, Італії та Нідерландах.

За інформацією британських офіційних осіб у сфері охорони здоров'я, новий штам вірусу на 70% заразний, проте поки немає свідоцтв того, що він більш смертоносний. Крім того, поки незрозуміло, як він реагує на вакцини проти коронавірусу.

Новий штам виявили на південному сході Англії у вересні. Відтоді він поширювався в цьому районі. Наразі тривають дослідження, щоб краще зрозуміти, наскільки швидко він поширюється, і пов'язано це з самим штамом або з комбінацією різних факторів.

За даними агентства Associated Press, представники британських органів охорони здоров'я заявляли: незважаючи на те, що цей штам вірусу циркулює Англією з вересня, тільки минулого тижня офіційні особи вирішили, що у них достатньо доказів заявити про більш високу заражуваність цим штамом, ніж іншими його типами.

При цьому вони не впевнені, що цей штам походить з Великої Британії. Однак, близько 60% нових випадків зараження в Лондоні викликані саме ним, заявив головний радник британського уряду з питань науки Патрік Валланс.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА