07:26 22.12.2020

Влада Південної Кореї заборонила збиратися в групи з п'яти і більше осіб на час свят

2 хв читати
Влада Південної Кореї заборонила збиратися в групи з п'яти і більше осіб на час свят

Південна Корея заборонить зібрання з п'яти і більше осіб під час різдвяних і новорічних свят, щоб запобігти поширенню COVID-19, заявив у вівторок прем'єр-міністр Чон Се Гюн.

"Ми маємо намір перемогти третю хвилю заходами, які сильніше, ніж заходи соціального дистанціювання рівня 3 (всього в Південній Кореї п'ять рівнів соціального дистанціювання - ІФ)", - цитує агентство "Ренхап" його виступ під час міжвідомчої наради з боротьби з пандемією COVID-19.

Він додав, що заборона на збори більше п'яти осіб стане частиною спеціальних антивірусних заходів уряду, які почнуть діяти з четверга (24 грудня) до 3 січня.

За словами прем'єр-міністра, гірськолижні курорти та інші об'єкти зимових видів спорту, а також популярні туристичні визначні пам'ятки в кінці року повинні будуть закритися на зазначений період.

Центри догляду за людьми похилого віку та психіатричні лікарні, що стали осередками кластерних інфекцій, обмежать відвідування і заборонять своїм співробітникам проводити збори.

Ресторани також зіткнуться з більш суворими правилами соціального дистанціювання, додав він.

Тим часом, універмаги і великі супермаркети будуть зобов'язані перевіряти температуру відвідувачів, їм також заборонять проводити дегустації продуктів харчування і напоїв.

Менше половини номерів у готелях і гостьових будинках у всій країні будуть доступні для бронювання протягом святкового сезону.

"Хоча ці заходи, як очікується, заподіють незручності багатьом людям через обмежене використання об'єктів і скасування готелів, вони неминучі", - заявив на брифінгу високопоставлений чиновник міністерства охорони здоров'я Юн Тге Хо.

Минулого тижня Південна Корея протягом п'яти днів поспіль повідомляла про більш ніж 1 тис. підтверджених випадків захворювання.

"Вчора (в понеділок) було проведено рекордну кількість тестів у 110 тис., але кількість підтверджених випадків склала 800, що дозволяє нам сподіватися на перелом", - зазначив Чон Се Гюн.

"Різдво і новорічні канікули не повинні стати спусковим гачком для коронавірусу", - додав він.

За даними Корейського агентства з контролю і профілактики захворювань (KDCA), за минулу добу в країні зафіксовано 869 випадків захворювання COVID-19. Таким чином загальна кількість хворих за час пандемії в країні досягла 51 тис. 460 осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА