18:50 22.12.2020

Татаров 24 грудня прибуде до ВАКС для обрання запобіжного заходу

2 хв читати
Татаров 24 грудня прибуде до ВАКС для обрання запобіжного заходу

Заступник глави Офісу президента України Олег Татаров у четвер, 24 грудня, прибуде до Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) для участі в засіданні, на якому буде розглянуто клопотання Національного антикорупційного бюро України про запобіжний захід.

"Шановні журналісти, запрошую вас у четвер 24 грудня о 12.30 на судове засідання Вищого антикорупційного суду України, де в рамках клопотання НАБУ про запобіжний захід я виступлю зі своєю позицією перед судом. Вона проста – максимальна відкритість, прозорість та інформування суспільства про все, що відбувається в моєму зіткненні зі скандальним директором НАБУ", - написав Татаров у Telegram-каналі у вівторок.

"Справа про нібито надання мною співробітнику експертної установи знижки на паркінг є повністю сфальсифікованою та не має жодного доказу. Я запрошую в судовий процес журналістів та юридичну спільноту і прошу самим оцінити всі факти та докази", - додав він.

Як повідомлялося, у вівторок Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вручила Татарову клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 10 млн грн.

Раніше детективи НАБУ повідомили про підозру Татарову, якому інкримінується надання неправомірної вигоди групою осіб із забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта (ч.3 ст.369 КК України) у рамках розслідування справи про привласнення майна Національної гвардії України.

Татаров відреагував на це заявою, що доведе свою невинуватість.

21 грудня адвокат Татарова Олександр Кузьменко повідомив, що кримінальне провадження НАБУ щодо заступника керівника Офісу президента України Олега Татарова стосується знижки на паркінг в одному з житлових комплексів Києва, а не справи про "квартири для Нацгвардії".

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі виданню "Українська правда" повідомив, що Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.

Татаров 21 грудня прийшов до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), де отримав документи у своїй справі, після чого дав брифінг для журналістів. Він розповів, що продовжує виконувати свої повноваження у звичайному режимі, однак "ініціював передання обов'язків іншому співробітнику Офісу президента, щоб уникнути маніпуляцій".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА