18:01 23.12.2020

Суд відхилив скаргу "Газпрому" на часткове рішення Стокгольмського арбітражу у спорі з польською PGNIG

2 хв читати
Суд відхилив скаргу "Газпрому" на часткове рішення Стокгольмського арбітражу у спорі з польською PGNIG

Апеляційний суд округу Свеа 23 грудня відхилив заяву ПАТ "Газпром'' і ТОВ "Газпром експорт" про скасування часткового рішення Стокгольмського арбітражу, ухваленого в рамках процесу щодо перегляду ціни на газ, який постачають до Польщі за так званим ямальським контрактом, повідомила польська PGNiG.

Водночас суд продовжує провадження за скаргою "Газпрому" на остаточне рішення суду, за яким російська сторона мала повернути PGNiG $1,5 млрд переплати (і вже зробила це). PGNiG також зазначає, що ця скарга "Газпрому" необґрунтована й має бути відхилена.

Суд відхилив із формальних причин скаргу "Газпрому" стосовно рішення арбітражу щодо юрисдикції та повноважень Трибуналу щодо зміни контрактної ціни. Було відхилено скаргу "Газпрому" на рішення арбітражу, що підтверджує обґрунтованість запиту PGNiG на перегляд ціни і виконання PGNiG договірних умов, що надають їй право вимагати перегляду цін.

Рішення є остаточним та обов'язковим. Апеляційний суд округу Свеа не дав згоди на оскарження рішення у Верховному суді, оскільки, на його думку, це питання не має прецедентного характеру.

Суд зобов'язав "Газпром" відшкодувати PGNiG судові витрати.

PGNiG ініціювала арбітражний розгляд проти ПАТ "Газпром" і "Газпром експорт" у 2015 році з вимогою про перегляд ціни на природний газ, який постачають до Польщі за контрактом від 25 вересня 1996 року. Він передбачав постачання близько 10 млрд куб. м газу на рік, мінімальну річну контрактну кількість - 8,7 млрд куб. м на рік. Договір діє до 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА