13:18 24.12.2020

Татаров про передачу кримінального провадження щодо нього до СБУ: Я готовий до будь-якого відкритого та публічного судового процесу

2 хв читати
Татаров про передачу кримінального провадження щодо нього до СБУ: Я готовий до будь-якого відкритого та публічного судового процесу

Заступник голови Офісу президента України Олег Татаров заявляє, що, незважаючи на передачу кримінального провадження щодо нього до Служби безпеки України, він готовий до будь-якого публічного судового процесу за участю журналістів.

"ЗМІ пишуть, що сьогоднішнє засідання у Вищому антикорупційному суді може не відбутися через зміну підслідності з НАБУ на СБУ, яка сталася у зв'язку з вчорашнім рішенням Верховного Суду. Моя позиція незмінна. Я готовий до будь-якого відкритого та публічного судового процесу за участю журналістів, тому що вже три тижні вимагаю від НАБУ представити суспільству хоча б один доказ моєї будь-якої протиправної діяльності", - написав Татаров у своєму Telegram-каналі.

Раніше у НАБУ повідомили, що Офіс генерального прокурора таємно передав кримінальне провадження за підозрою заступнику голови Офісу президента України Олегу Татарову до Служби безпеки України. Національне антикорупційне бюро України вважає це втручанням у розслідування для захисту чиновника.

Водночас у прес-службі СБ України агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що згідно з даними Єдиного реєстру досудових розслідувань подальше розслідування кримінального провадження, про яке йдеться, доручено слідчим Головного слідчого управління СБУ.

"Самі матеріали кримінального провадження до слідчих СБУ не надходили", - додали в українській спецслужбі.

Як повідомлялося, у вівторок Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вручила Татарову клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 10 млн грн.

Раніше детективи НАБУ повідомили про підозру Татарову, якому інкримінується надання неправомірної вигоди групою осіб із забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта (ч.3 ст.369 КК України) у рамках розслідування справи про привласнення майна Національної гвардії України.

Татаров відреагував на це заявою, що доведе свою невинуватість.

21 грудня адвокат Татарова Олександр Кузьменко повідомив, що кримінальне провадження НАБУ щодо заступника керівника Офісу президента України Олега Татарова стосується знижки на паркінг в одному з житлових комплексів Києва, а не справи про "квартири для Нацгвардії".

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі виданню "Українська правда" повідомив, що Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.

Татаров 21 грудня прийшов до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), де отримав документи у своїй справі, після чого дав брифінг для журналістів. Він розповів, що продовжує виконувати свої повноваження у звичайному режимі, однак "ініціював передання обов'язків іншому співробітнику Офісу президента, щоб уникнути маніпуляцій".

Джерело: https://t.me/s/olehtatarov

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА