07:14 25.12.2020

Хакери отримали доступ до інформації клієнтів хмарного сервісу Microsoft

2 хв читати
Хакери отримали доступ до інформації клієнтів хмарного сервісу Microsoft

Хакери під час недавніх кібератак отримали доступ до електронної пошти, принаймні, однієї компанії в приватному секторі і до інформації клієнтів Microsoft Cloud, повідомляє газета Washington Post з посиланням на обізнані джерела.

Співрозмовники видання заявили, що хакери, схоже, отримали доступ до матеріалів через невстановленого корпоративного партнера Microsoft, керуючого доступами до хмарних сервісів.

Також наголошується, що хакери отримали доступ до електронної пошти якоїсь приватної компанії, чия назва не уточнюється.

Тим часом, у самій Microsoft факт злому заперечують.

"Ми досі не виявили жодних вразливостей або слідів злому продукту Microsoft або хмарних сервісів", - заявив Джеф Джонс, старший директор Microsoft з комунікацій.

У грудні американські ЗМІ повідомили, що хакери, пов'язані з іноземним урядом, зламали системи, що належать міністерству фінансів США, міністерству внутрішньої безпеки, Національному управлінню телекомунікацій і інформації (NTIA) Мінторгу США, а також мережі Пентагону, Міненерго і NNSA. Низка американських офіційних осіб заявили, що за кібератаками, ймовірно, стоїть хакерська група APT29 або Cozy Bear, нібито пов'язана з російською розвідкою.

Пізніше стало відомо, що кібератака була націлена на IT-компанію SolarWinds з Остіна (штат Техас). Хакери використовували для своїх цілей оновлення, випущені компанією в період з березня до червня цього року для її програмного забезпечення Orion.

Обраний президент США Джо Байден у вівторок пообіцяв не залишати без відповіді цю серію кібератак. При цьому він висловив невдоволення у зв'язку з тим, що чинний президент США Дональд Трамп так і не визначив, хто стояв за кібератаками і не став на заваді їх проведенню.

Байден наголосив, що, коли США остаточно визначать, хто несе відповідальність за ці кібератаки, у Вашингтона буде багато варіантів дій. Однак Байден не став уточнювати, що саме може зробити Вашингтон.

У свою чергу президент США Дональд Трамп заявив, недавня кібератака на американські федеральні відомства не така страшна, як про неї повідомляли ЗМІ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА