14:14 28.12.2020

ВАКС відклав слухання з обрання запобіжного заходу Татарову до 30 грудня через неявку прокурорів

2 хв читати
ВАКС відклав слухання з обрання запобіжного заходу Татарову до 30 грудня через неявку прокурорів

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відклав засідання з обрання запобіжного заходу заступникові глави Офісу президента Олегу Татарову до 30 грудня через неявку прокурорів на засідання.

Згідно з онлайн-трансляцією судового засідання на YouTube-каналі ВАКС, до суду надійшла інформація про зміну процесуального керівника та призначення прокурорів Офісу генпрокурора в цій справі.

Оскільки участь прокурора під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу є обов'язковою, ВАКС відклав розгляд до 30 грудня до 10:00.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вручила Татарову клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 10 млн грн.

Раніше детективи НАБУ повідомили про підозру Татарову, якому інкримінується надання неправомірної вигоди групою осіб із забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта (ч.3 ст.369 КК України) у рамках розслідування справи про привласнення майна Національної гвардії України.

Татаров відреагував на це заявою, що доведе свою невинуватість.

21 грудня адвокат Татарова Олександр Кузьменко повідомив, що кримінальне провадження НАБУ щодо заступника керівника Офісу президента України Олега Татарова стосується знижки на паркінг в одному з житлових комплексів Києва, а не справи про "квартири для Нацгвардії".

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі виданню "Українська правда" повідомив, що Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.

Татаров 21 грудня прийшов до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), де отримав документи у своїй справі, після чого дав брифінг для журналістів. Він розповів, що продовжує виконувати свої повноваження у звичайному режимі, однак "ініціював передання обов'язків іншому співробітнику Офісу президента, щоб уникнути маніпуляцій".

24 грудня Офіс генерального прокурора передав кримінальне провадження за підозрою заступника глави Офісу президента України Олега Татарова до Служби безпеки України, Національне антикорупційне бюро України вважає це втручанням у розслідування для захисту чиновника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

На Харківщині з-під завалів зруйнованої ворожими обстрілами госпбудівлі врятовано людину

Окупанти продовжують обстрілювати Дніпропетровську область, суботу оголошено Днем жалоби через жертви напередодні

Ліквідовано дві ворожі керовані авіаракети та три розвіддрони

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА