14:13 28.12.2020

Витік нафтопродуктів стався на терміналі в литовському Бутінге

2 хв читати

Пляма площею 1 кв. км після витоку на нафтовому терміналі в литовському Бутінге рухається в бік Латвії, заявив агентству BNS у понеділок заввідділу комунікації департаменту охорони довкілля республіки Арунас Малінвскіс.

"Площа забруднень становить близько 1 кв. км. Через течії та вітер пляма рухається не до берега, а у відкрите море, до Латвії. Інспектори довкілля розпочали розслідування, оцінюється шкода, завдана природі", - сказав Малінвскіс.

За його словами, ще уточнюється, що точно пролилося в море. Термінал перебуває під управлінням компанії з переробки та транспортування нафти Orlen Lietuva.

"Пролилася невелика кількість нафти, таку інформацію ми отримали від чергового на Бутінгському терміналі. (...) Наразі Центр координування порятунку на морі надає допомогу", - сказав BNS, у свою чергу, глава центру координації порятунку на морі Євген Валіков.

За його словами, для збору забруднень відправлено судно пошуку та порятунку, а також гелікоптер ВПС Литви - він уточнить розмір плями.

Міністр довкілля Сімонас Гентвілас написав у Facebook, що на терміналі прорвало трубу і пролилися нафтопродукти. "Пролилася нафта з буя термінала в Бутінге. Наскільки я розумію, сам танкер не підключений до нього, витік із самого рукава", - сказав Гентвівлас в інтерв'ю радіостанції LRT.

За словами представника міністра зв'язків із громадськістю Марюса Гайлюса, дані Orlen свідчать, що в море потрапили 1-2 тонни нафти.

Orlen Lietuva з середини 2006 року через термінал Бутінге імпортує нафту для власних потреб.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА