16:45 28.12.2020

Розслідування щодо фігуранта "справи Гладковського" про "схеми" в оборонпромі завершено - НАБУ

2 хв читати
Розслідування щодо фігуранта "справи Гладковського" про "схеми" в оборонпромі завершено - НАБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомляє про завершення розслідування щодо одного з підозрюваних у справі про корупційну схему постачання товарів підприємствам "Укроборонпрому" з використанням ТОВ "Оптимумспецдеталь" та інших підприємств.

"Завершено досудове розслідування за підозрою особи в одержанні 950 тис. грн неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення генеральним директором Державної компанії "Укрспецекспорт". 28 грудня 2020 року стороні захисту відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Дії особи кваліфіковані за ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом)", - повідомляється на сайті відомства в понеділок.

Слідство встановило, що підозрюваний разом із деякими особами в 2015-17 рр реалізували схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам ДК "Укроборонпром". "Завдяки зусиллям підозрюваного, ТОВ "Оптимумспецдеталь" отримувало преференції під час укладення договорів та розрахунків з підприємствами "Укроборонпрому". За що він отримував неправомірну вигоду, яка, за домовленостями, мала становити 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. У такий спосіб лише за одним договором підозрюваниий отримав 950 тис. грн неправомірної вигоди. Однак, на переконання слідства, це не єдиний випадок протиправної діяльності - решту фактів наразі досліджують", - розповіли НАБУ.

Загалом слідство встановило вісьмох учасників корупційної схеми, реалізованої за участю ТОВ "Оптимумспецдеталь". З них двох людей засуджено, троє - на лаві підсудних, ще троє залишаються підозрюваними. За час дії схеми "Укроборонпрому" було поставлено товари на 165 млн грн, при цьому бюджет недоотримав понад 49 млн грн податку на додану вартість і податку на прибуток.

Як повідомлялося, 21 грудня детективи НАБУ повідомили про підозру особі, яка отримала неправомірну вигоду за забезпечення безвідсоткової поворотної фінансової допомоги у розмірі 7 млн грн на користь ДП "Житомирський бронетанковий завод". За даними САП, родич зазначеної особи на той момент обіймав посади в Раді національної безпеки і оборони України та в Міжвідомчій комісії з питань оборонно-промислового комплексу.

Журналіст Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі повідомив, що підозру було вручено сину Олега Гладковського Ігорю Гладковському. "НАБУ і САП вручили підозру сину Олега Гладковського Ігорю Гладковському за епізодом, оприлюдненим журналістами "Бігус.Інфо" перед виборами президента 2019 року. НАБУ не називає прізвища фігуранта, проте, за інформацією наших інсайдерів, йдеться про Ігоря Гладковського", - написав він.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із листопада 2019 року, коли підслідність у справі визначили за відомством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА