10:58 30.12.2020

ВАКС задовольнив заяву прокурорів про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову

2 хв читати
ВАКС задовольнив заяву прокурорів про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову

Вищий антикорупційний суд задовольнив заяву прокурорів про відкликання клопотання про обрання заступникові глави Офісу президента Олегу Татарову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відповідне рішення суд ухвалив у середу, розглянувши заяву прокурорів у процесі про відкликання клопотання у зв'язку з можливою недостатністю обґрунтувань для підозри Татарову та необхідністю повного ознайомлення з матеріалами справи.

"Заяву... задовольнити. Повернути прокуророві матеріали клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно Татарова", - йдеться в ухвалі ВАКС.

Як повідомлялося, детективи НАБУ повідомили про підозру Татарову, якому інкримінують надання неправомірної вигоди групою осіб із забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта в рамках розслідування справи про привласнення майна Нацгвардії.

Татаров відреагував на це заявою, що доведе свою невинуватість.

21 грудня адвокат Татарова Олександр Кузьменко повідомив, що кримінальне провадження НАБУ щодо заступника керівника Офісу президента України Олега Татарова стосується знижки на паркінг в одному з житлових комплексів Києва, а не справи про "квартири для Нацгвардії".

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі виданню "Українська правда" повідомив, що Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.

Татаров 21 грудня прийшов до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), де отримав документи у своїй справі, після чого дав брифінг для журналістів. Він розповів, що продовжує виконувати свої повноваження у звичайному режимі, однак "ініціював передання обов'язків іншому співробітнику Офісу президента, щоб уникнути маніпуляцій".

24 грудня Офіс генерального прокурора передав кримінальне провадження за підозрою заступника глави Офісу президента України Олега Татарова до Служби безпеки України, Національне антикорупційне бюро України вважає це втручанням у розслідування для захисту чиновника.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вручила Татарову клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 10 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА