11:27 07.01.2021

Четверо звільнених українських моряків із судна Captain Khayyam повертаються на батьківщину з Лівії - ОП

1 хв читати
Четверо звільнених українських моряків із судна Captain Khayyam повертаються на батьківщину з Лівії - ОП

На батьківщину повертаються четверо українських громадян - члени екіпажу танкера Captain Khayyam, затриманого в територіальних водах Лівії 13 лютого 2016 року: моряки Євген Морар, Володимир Тостоган, Олег Войнеровський та Павло Чайка вже в дорозі додому, повідомляє в четвер прес-служба президента України.

Чотирьох українців та інших членів екіпажу танкера Captain Khayyam у грудні 2017 лівійський суд засудив до п'яти років ув'язнення.

Оскільки двоє українських моряків мають проблеми зі здоров'ям представники України неодноразово порушували перед лівійською стороною питання щодо їх звільнення з гуманітарних міркувань.

Президент Володимир Зеленський привітав звільнення українських громадян і зазначив, що нарешті вони зможуть відсвяткувати Різдво в колі своїх рідних і близьких.

Глава держави також подякував за роботу українським дипломатам, Міністерству закордонних справ та іншим відомствам, завдяки яким повернення українців додому стало можливим.

"Українська держава не забуває та не залишає в біді своїх громадян. І ми робимо все можливе, використовуємо всі канали, щоб українці, які хочуть повернутися додому, могли це зробити. Бо держава існує для громадянина, для захисту його права і свободи. А громадяни захищають нашу країну. Саме так і має бути", - зазначив Зеленський.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також тримає процес повернення моряків під контролем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА