09:30 12.01.2021

Twitter заморозив понад 70 тис. сторінок користувачів через теорію змови

2 хв читати
Twitter заморозив понад 70 тис. сторінок користувачів через теорію змови

Соціальна мережа Twitter після штурму Капітолію заблокувала понад 70 тис. акаунтів за поширення теорії змови QAnon, згідно з якою президент США Дональд Трамп протистоїть товариству сатаністів і сексуальних експлуататорів, куди входять лідери демократів.

"Із п'ятниці понад 70 тис. акаунтів були заблоковані в результаті наших зусиль, у багатьох випадках одна людина керувала декількома акаунтами. Ці акаунти брали участь у масштабному розповсюдженні небезпечної інформації, пов'язаної з QAnon, і насамперед були присвячені пропаганді цієї теорії змови в соцмережі", - йдеться у повідомленні у блозі Twitter.

Компанія ухвалила таке рішення, зважаючи на події в Капітолії, куди 6 січня увірвалися прихильники Трампа. Унаслідок заворушень загинули п'ятеро людей.

"Ми ясно давали зрозуміти, що вживемо рішучих примусових заходів щодо тих, чия поведінка потенційно може призвести до шкоди офлайн", - заявила компанія.

Відповідно до теорії QAnon, світом керує товариство сатаністів, яке плете інтриги проти Трампа та займається сексуальною експлуатацією дітей. Його прихильники вважають, що до цього товариства входять багато високопоставлених демократів, включаючи Гілларі Клінтон, Барака Обаму та Джорджа Сороса, а також голлівудські зірки та релігійні діячі, зокрема папа римський Франциск і Далай-лама.

Напередодні Twitter оголосив про безстрокове заморожування особистого облікового запису Трампа. Там визнали його публікації здатними спровокувати насильство. Трамп обвинуватив Twitter у тому, що компанія орієнтується на "лівих радикалів" і повністю відмовилася від принципу свободи слова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА