19:37 12.01.2021

США розширять участь у вакцинації від COVID-19, відмовляться від резерву вакцин

2 хв читати
США розширять участь у вакцинації від COVID-19, відмовляться від резерву вакцин

Влада США для розширення охоплення населення, що вакцинуватиметься від коронавірусу COVID-19, більше не триматиме резерв вакцин, котрі повинні були видаватися як друга доза тим, хто вже отримав першу дозу препарату, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на міністра охорони здоров'я США Алекса Азара.

Він послався на те, що на цей крок можна піти завдяки стійкому графіку виробництва вакцин компаніями Pfizer Inc. і BioNTech, а також Moderna Inc.

"(Темпи виробництва - ІФ) досить передбачувані, щоб сказати - люди зможуть отримати другу дозу вакцини завдяки їх поточному виробництву", - вважає Азар.

Він повідомив, що американська адміністрація рекомендуватиме владі штатів розширити категорії вакцинованих - насамперед, включити в них здорових людей старше 65 років, а також молодше 65 років із захворюваннями і патологіями. Також міністр зазначив, що адміністрація має намір направити команди фахівців місцевій владі для допомоги в вакцинації.

За даними ЗМІ, з 24,5 млн доз вакцин, дотепер розподілених у США, поки були використані 8,9 млн. Тим часом, експерти зазначали, що темпи вакцинації слід прискорити, а місцевій владі потрібно більше ресурсів для проведення повноцінної кампанії щеплення.

Тим часом, зазначають ЗМІ, обраний президент США Джо Байден, як очікувалося, пізніше на цьому тижні мав оголосити про аналогічний підхід щодо запасу вакцин, про який говорив Алекс Азар.

Всього в США, за даними статистичного порталу Worldometers, діагностовано понад 23,1 млн випадків вірусу при більш ніж 386,2 тис. летальних випадків. Вилікувалися понад 13,6 млн осіб. США посідають перше місце в світі за кількістю виявлених випадків вірусу і за смертністю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА