18:14 14.01.2021

Мезенцева виступає за залучення представників ПАРЄ до "Кримської платформи"

2 хв читати
Мезенцева виступає за залучення представників ПАРЄ до "Кримської платформи"

Голова постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї ради Європи Марія Мезенцева (фракція "Слуга народу") висловлюється за залучення до "Кримської платформи" представників ПАРЄ.

"У нас є певна думка, що "Кримська платформа" має поширитися також на ПАРЄ", - сказала Мезенцева агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона наголосила, що кримське питання залишається гострим та актуальним і не знімається з порядку денного української делегації в ПАРЄ, "як і війна на Донбасі".

"Звісно, ми продовжуватимемо говорити про порушення прав кримських татар і про те, що відбувається в Криму", - зазначила Мезенцева.

За її словами, в цьому українську делегацію в ПАРЄ підтримують не лише члени групи "Балтик+", а й інші європейські колеги.

Мезенцева повідомила, що днями надіслала листа до Страсбурга (в ПАРЄ - ІФ) із заявкою про присутність 12 делегатів від України на зимовій сесії ПАРЄ 25-28 січня, яка, як очікується, відбудеться в змішаному режимі.

Вона наголосила, що очна присутність українських делегатів у Страсбурзі підтвердить, що "ми продовжуємо стратегію, інформкампанію, щоб наші колеги не забували, що в Україні війна триває вже понад сім років" і що держава-агресор "Росія не виконала майже жодного свого зобов'язання згідно зі статутом Ради Європи".

За словами Мезенцевої, на майбутній сесії ПАРЄ обговорюватимуть "якраз оновлення процедури відповідальності країни-члена, яка не виконує своїх зобов'язань або їх порушує".

Мезенцева нагадала, що серед питань порядку денного зимової сесії ПАРЄ і новітні реалії, пов'язані з коронавірусом.

"Ми обговорюватимемо вакцинацію, гуманність, питання етики", – розповіла народний депутат.

Вона наголосила, що українська делегація продовжує роботу з таких питань, як гендерна рівність і новий курс "зеленої Європи".

"Це - "зелена угода", до якої Україна приєднується паралельно зі своїми європейськими партнерами-друзями, а не наздоганяє когось. Дуже хочеться, щоб у нас вийшло. До цього вже залучені профільні комітети українського парламенту - євроінтеграційний, екологічний. Ми рухаємося покроково в цьому напрямі", - сказала Мезенцева.

За її словами, цей проект потребуватиме державного фінансування, і в цьому питанні "дуже багато залежить від парламентської підтримки і партнерства".

При цьому голова постійної делегації ВР у ПАРЄ допустила, що через ситуацію з коронавірусом не лише в Україні, а й у Європі наразі остаточно невідомо, чи відбудеться майбутня сесії в змішаному форматі, як раніше планувалося.

"Може станеться так, що гібридну сесію буде скасовано і все буде онлайн", - зазначила Мезенцева.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА