10:58 15.01.2021

Будь-які оборудки окупантів із держвласністю України в Криму є юридично нікчемними - Мінреінтеграції

2 хв читати
Будь-які оборудки окупантів із держвласністю України в Криму є юридично нікчемними - Мінреінтеграції

Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявляє, що будь-які оборудки окупантів з державною власністю України в тимчасово окупованому Криму є юридично нікчемними.

"Окупаційна російська влада в тимчасово окупованому Криму знову намагається розпорядитися майном державної власності України - російський окупаційний режим оголосив про намір продати на так званому аукціоні український завод марочних вин і коньяків "Коктебель". За аналогічним принципом минулого року відбулося незаконне відчуження майнового комплексу державного концерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Зазначено, що 26 квітня російська окупаційна влада в Криму планує провести так званий аукціон, у результаті якого завод "Коктебель" планують незаконно передати до приватних рук.

"Ці два підприємства є власністю держави Україна, частиною нашої культурної спадщини, це унікальні колекції вин, рецепти та багаторічні традиції українського народу. Будь-які махінації і оборудки з боку держави-окупанта є нікчемними з юридичної точки зору. РФ просто знищує все українське на окупованому ними півострові", - наголошують у міністерстві.

У відомстві констатують, що РФ продовжує грубо порушувати всі міжнародні доктрини, продовжує здійснювати злочин, які розпочалося з окупації українського півострова і так званої націоналізації окупантами в 2014 році.

"Усі, хто братиме участь у цьому фіктивному аукціоні, порушують закон і неодмінно будуть притягнуті до відповідальності", - додають у міністерстві.

Зокрема, Мінреінтеграції вживатиме відповідних заходів до осіб, які причетні до незаконного аукціону: ініціюватиме національні санкції; ініціюватиме судове переслідування, зокрема в міжнародних судах; звертатиметься до міжнародних партнерів про внесення винних до санкційних списків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА