11:32 21.01.2021

Адмінматеріали на Немілостівого направлено до суду

3 хв читати
Адмінматеріали на Немілостівого направлено до суду

 Працівники столичної поліції направили до суду адміністративні матеріали, складені на заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого, якого Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні у четвер звільнив.

"У зв’язку із великою кількістю запитів та підвищеною увагою до зазначеної події, повідомляємо. Нещодавно пізно вночі, на вулиці Жилянській, екіпаж київських патрульних зупинив автомобіль Mercedes, водій якого порушив правила дорожнього руху, а саме: порушив вимоги дорожнього знаку 5.7.1 "Виїзд на дорогу із одностороннім рухом". Під час спілкування виявилося, що за кермом перебуває водій із ознаками алкогольного сп’яніння", - йдеться у повідомленні поліції на сторінці у Facebook.

За інформацією правоохоронців, інспектори запропонували водієві пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння, однак він відмовився.

Більше того, водій повідомив інспекторам, що він заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, а також пред'явив відповідне посвідчення.

"Під час розгляду адміністративної справи за порушення правил дорожнього руху, водій підійшов до патрульних, закинув до салону службового автомобіля ключі від свого авто та повідомив, що він йде з місця. Патрульні скомандували водієві залишатися на місці, однак той не реагував. Натомість почав погрожувати посадою, штовхати патрульних та шарпати за формений одяг", - розповіли у поліції.

Після цього патрульні застосували до громадянина наручники. Інспектори склали на нього адмінматеріали: протокол за ч. 1 ст. 130 (керування в стані сп'яніння) КпАП та постанову за порушення вимог дорожнього знаку 5.7.1 "Виїзд на дорогу із одностороннім рухом", а також протокол про адмінзатримання.

"Наразі адмінматеріали направлені до суду, який ухвалить рішення у цій справі. Фрази "я заступник міністра", "а ви знаєте хто мій дядько", "поговоріть по телефону" та схожі жодним чином не діють на патрульну поліцію", - наголосили у патрульній поліції.

У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на сторінці у Facebook написав, що Немілостівий, "який проявив хамство та агресію до поліцейських, зрештою все-таки розкаявся і визнав, що вів себе неналежним чином, порушив правила дорожнього руху - сів за кермо напідпитку, розвернувся через подвійну суцільну, чинив опір законним діям співробітників поліції".

Раніше Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні у четвер звільнив заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Пізніше в Офісі президента України вітали рішення Кабінету Міністрів про звільнення Віталія Немілостівого з посади заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості та заявили, що також має настати передбачена законом відповідальність за вчинені ним діяння.

Як повідомило інтернет-видання "Обозреватель", Немілостівий був зупинений співробітниками патрульної поліції, які запідозрили його у водінні автомобіля в нетверезому стані. Судячи з відеозапису, зробленого нагрудною камерою поліцейського, затриманий відмовився оформляти протокол, намагався піти з місця інциденту та навіть влаштував штовханину з патрульними.

Віце-прем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський уранці у четвер назвав поведінку Немілостівого "неприйнятною і такою, що підриває авторитет представника виконавчої влади в очах українського народу".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА