15:36 21.01.2021

Підтверджено два маршрути, за якими можуть передати утримуваних в ОРДЛО українців - Денісова

2 хв читати
Підтверджено два маршрути, за якими можуть передати утримуваних в ОРДЛО українців - Денісова

Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій підтвердили два маршрути, за якими може відбутися процес однобічного передання на підконтрольну уряду України територію українців, яких незаконно тримають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Інформація, яка стосується односторонньої передачі на підконтрольну уряду України територію незаконно ув’язнених громадян України, які утримувалися на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей постійно змінюється. Наразі дійсно підтверджено два маршрути, за якими може відбутися процес передачі – через КПВВ "Майорське" та за маршрутом Ростов-на-Дону - Мінськ - Київ", - написала Денісова у Facebook у четвер.

Водночас омбудсмен наголосила, що кількість громадян України, яку планують передати, постійно змінюється.

"Крім того, на цю годину місцеперебування наших співгромадян невідоме. Інформація поновлюватиметься", - додала Денісова.

20 січня омбудсмен повідомила, що з ОРДЛО на підконтрольну уряду України територію найближчим часом буде передано дев'ять осіб, яких незаконно тримають у місцях несвободи. Водночас Денісова зазначила, що не може назвати їхніх прізвищ, але повідомила, що всі вони - громадяни України.

Раніше повідомлялося, що голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що передання частини утримуваних громадян України голові політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народному депутату Віктору Медведчуку без участі уповноважених державних органів є порушенням міжнародних домовленостей на найвищому рівні.

Позаштатний радник глави Офісу президента з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки і оборони, радник з інформаційної політики української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович повідомив, що СБУ перевірить усіх полонених, "повернення" до України яких анонсували в ОРДЛО.

У свою чергу в МЗС України заявили, що рішення Росії передати не Україні, а приватній особі - голові політради партії "ОПЗЖ", нардепу Віктору Медведчуку, групу українських громадян, яких тривалий час тримали на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях, грубо і відверто порушує усталені механізми вирішення таких гуманітарних питань.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА