11:02 22.01.2021

Оцінити результат жорсткого карантину можна буде через деякий час - Степанов

1 хв читати
Оцінити результат жорсткого карантину можна буде через деякий час - Степанов

 Міністерство охорони здоров'я зможе оцінити ефект від жорстких карантинних обмежень через деякий час, повідомив глава відомства Максим Степанов під час прес-брифінгу в Києві в п'ятницю.

"Щоб оцінити до кінця, як вплинули жорсткі карантинні обмеження, необхідно почекати до завершення жорсткого карантину, переходу на іншу стадію стратегії. Після певного періоду часу ми зможемо оцінити", - сказав він.

Водночас Степанов наголосив, що якщо оцінювати стратегію міністерства щодо боротьби з COVID-19 загалом, зокрема карантин вихідного дня, то ситуація з захворюваністю поліпшується.

"У нас скорочується кількість хворих людей щодня. Ми досягли стабілізації в захворюваності. Головний ефект жорсткого карантину - нам вдалося на початкових стадіях збити хвилю поширення коронавірусу, яка потенційно мала стартувати після новорічних свят. Звісно, ми дивимося не тільки на захворюваність, а й на кількість людей, яких госпіталізують або мають складний перебіг хвороби. Наразі менше ніж 19 тис. пацієнтів перебувають у медзакладах, на початку грудня це було близько 29 тис. Це прямий доказ того, що наша стратегія впливає на ситуацію, і ситуація поліпшується", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА