19:30 24.01.2021

У Єгипті почалася вакцинація від коронавірусу

2 хв читати
У Єгипті почалася вакцинація від коронавірусу

У Єгипті в неділю почалася кампанія з вакцинації проти коронавірусу COVID-19, першими її безкоштовно пройдуть медичні працівники, повідомляють західні ЗМІ.

"Весь медперсонал отримає її (вакцину - ІФ), це їх право", - заявила міністр охорони здоров'я Єгипту Хала Заєд.

Вона зазначила, що слідом за працівниками сфери охорони здоров'я препарат отримають люди похилого віку та особи з хронічними захворюваннями, однак, за її словами, громадянам, які не обмежені в коштах, слід заплатити за вакцинацію.

Міністр також заявила, що Каїр уклав угоди на постачання приблизно 100 млн доз вакцин з компаніями з Великої Британії, КНР та РФ.

Вона додала, що Єгипет працює над можливістю виробництва вакцини безпосередньо в країні - з перспективою її поставок в інші африканські країни. Однак міністр не уточнила, про яку саме вакцину проти COVID-19 йдеться.

Раніше в січні Заєд заявляла, що Каїр отримає до 40 млн доз вакцини - переважно, від компанії AstraZeneca, через Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI) з метою вакцинувати до 20% населення країни.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, всього в Єгипті за час пандемії виявили понад 161,1 тис. випадків зараження коронавірусом, понад 8,9 тис. пацієнтів з COVID-19 померли. Одужали понад 126,1 тис. осіб.

ЗМІ зазначають, що Єгипет однією з перших країн Африки приступив до вакцинації населення від COVID-19. Першою країною континенту, де почалася вакцинація проти коронавірусу, раніше в січні стали Сейшельські острови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА