09:46 26.01.2021

Міносвіти застерігає від користування веб-ресурсами з недостовірною або маніпулятивною інформацією

1 хв читати
Міносвіти застерігає від користування веб-ресурсами з недостовірною або маніпулятивною інформацією

Міністерство освіти і науки України застерігає від використання неофіційних ресурсів і сторінок у соціальних мережах, які можуть бути оформлені візуально схоже до ресурсів і сторінок відомства, але при цьому містити маніпуляції або навмисне викривлену інформацію.

"Останнім часом з’явилося декілька Telegram-каналів і Facebook-сторінок, які частково або повністю використовують офіційну графіку брендбуку Міністерства освіти і науки України задля ілюстрації своїх повідомлень. Зміст цих дописів не відповідає дійсності, містить маніпуляції або зумисно викривлену інформацію", - йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

У міністерстві також назвали перелік ознак, які допоможуть зрозуміти, що під виглядом нібито офіційної позиції Міносвіти публікують матеріал із недостовірним змістом. У таких публікаціях, зокрема, повністю або частково сфальсифіковано логотип міністерства, вони містять повідомлення без підпису, дати і QR-коду, посилання на неофіційні ресурси (переважно інші Telegram-канали).

Крім того, в міністерстві наголошують, що не співпрацюють у проектах з організаціями, що надають платні освітні послуги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА