14:28 26.01.2021

Суд ухвалив відстрочити продаж будівлі екс-власників ПриватБанку в Огайо за $17 млн

2 хв читати
Суд ухвалив відстрочити продаж будівлі екс-власників ПриватБанку в Огайо за $17 млн

Канцлерський суд штату Делавер (Delaware Chancery Court, США) постановив відстрочити продаж 22-поверхової будівлі в Огайо, що належить колишнім власникам ПриватБанку Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, йдеться в інформації, оприлюдненій на ресурсі Law360.

Згідно з повідомленням, суд також дозволив ПриватБанку до 6 лютого обмежено перевірити інформацію про брокера цього продажу на суму $17 млн із можливістю згодом подати заперечення щодо операції. Водночас суд зобов'язав банк надати забезпечення на суму $195 тис.

Як повідомлялося, ПриватБанк 21 травня 2019 року ініціював судовий розгляд у Канцлерському суді штату Делавер стосовно Коломойського і Боголюбова, а також інших фізичних і юридичних осіб, в якому вимагає відшкодування збитків у розмірі кількох сотень мільйонів доларів США, яких, на думку банку, він зазнав унаслідок різних протиправних дій, вчинених проти нього його колишніми власниками, їхніми наближеними особами, а також різними компаніями, зареєстрованими в США.

Підставою для позову до американського суду є низка схем, які мають ознаки шахрайства та які, як вважає ПриватБанк, були організовані Коломойським і Боголюбовим спільно з іншими відповідачами з метою заволодіння активами в США вартістю в сотні мільйонів доларів шляхом привласнення та легалізації надходжень від корпоративних кредитів, виданих ПриватБанком у період, коли він був підконтрольний його колишнім власникам.

Йдеться про використання коштів для скуповування цінної нерухомості в Огайо і ще більш ніж у дюжині штатів, зокрема в Техасі, Флориді та Кентуккі. Окрім того, за даними видання Law360, гроші використовували на придбання "стратегічно важливих" підприємств із виробництва сталі та феросплавів, розташованих у штатах Огайо, Мічиган, Західна Вірджинія та Кентуккі, а значні інвестиції в комерційну нерухомість були також здійснені в таких містах, як Даллас і Клівленд.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн. Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

Наразі сторони ведуть судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА