16:43 29.01.2021

Санкції США проти нардепа Дубінського обґрунтовані публічною і таємною інформацією - джерело

3 хв читати
Санкції США проти нардепа Дубінського обґрунтовані публічною і таємною інформацією - джерело

Заяви народного депутата, члена фракції "Слуга народу" Олександра Дубінського про те, що за санкціями США проти нього стоїть Центр протидії корупції (ЦПК), є спробою дискредитувати санкції, і вони не відповідають дійсності, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в дипломатичних колах.

"Дубінський стверджує, що санкції є результатом кампанії з дискредитації, ініційованої ЦПК, що це наклеп з боку ЦПК. Цей наратив - дуже явна спроба підірвати обґрунтованість санкцій. Тому що, якщо він говорить, що лише одна неурядова організація в Україні стала причиною санкцій, то через це вони видаються необґрунтованими, менш надійними й неважливими. Але правда полягає в тому, що Міністерство фінансів США покладається на широку різноманітність незасекречених і засекречених джерел для своїх рішень", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, США могли б відстежувати діяльність Дубінського задовго до появи інформації від ЦПК. "Я не маю нічого проти ЦПК, це хороша організація, вона дуже надійна й виконує важливу роботу. Але він використовує їх, намагаючись підірвати обґрунтованість цього розслідування і санкцій", - зазначило джерело.

Крім того, він додав, що про скоєне Дубінським ідеться в прес-релізі у зв'язку з упровадженням санкцій.

"Вони провели дослідження, в якому є засекречені й незасекречені джерела. Але наратив, який він поширює про те, що він просто провів прес-конференцію і зараз обмовлений неурядовою організацією, неправдивий. Він активно брав участь у поширенні теорії змови й закликав до розслідування стосовно кандидата в президенти США", - зазначив співрозмовник агентства.

Він заявив, що санкції були ґрунтовані на указі президента США від 2018 року, в якому міститься заклик упровадити санкції проти тих, хто втручається у вибори в США.

У розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна" є інформація про те, що, незважаючи на цей указ, 2 грудня 2019 року Деркач і Дубінський написали листи сенаторам Ліндсі Грем, Міку Малвані та Девіну Нунесу, прагнучи створити "міжпарламентську групу", щоб "зупинити корупцію". Деркач у Facebook 5 грудня 2019 року оголосив про цю групу, до якої входив Дубінський, і зазначив, що прагне працювати з американцями.

"Це все одно, що стояти і кричати: "Будь ласка, розслідуйте мене" за втручання у вибори в США", - сказало джерело, коментуючи цю інформацію.

Також відомо, що візит екс-мера Нью-Йорка, адвоката 45-го президента США (2017-2021) Дональда Трампа Рудольфа Джуліані в Україну відбувся приблизно в той самий час, 5 грудня, і в новинах NBC про його зусилля Дубінський прямо згадується як один із його помічників, який "розкопує компромат на опонентів президента (Трампа - ІФ)".

Джерело заявило, що твердження Дубінського про те, що посольство США в Україні зустрічається з представниками партії "Слуга народу" та висуває їм якісь вимоги, не відповідають дійсності. "Пан Дубінський продовжує говорити, що посольство США викликає до себе "слуг народу", щоб висувати вимоги або щоб "здати" Дубінського, або щодо того, як його необхідно виключити з партії. Це фабрикація інформації, спроба створити враження, що США намагаються ззовні контролювати Україну та "Слугу народу". Правда полягає в тому, що вони попросили про те, щоб представники посольства прийшли на Паркову, щоб розповісти лідерам "Слуги народу" та деяким іншим про процес санкцій", - пояснив співрозмовник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА