11:09 31.01.2021

У центрі Москви розпочалися затримання учасників акцій на підтримку Навального

2 хв читати

Біля метро "Чистые пруды" в центрі Москви почалися затримання учасників акцій, які виступають на підтримку опозиціонера Олексія Навального, передав кореспондент "Інтерфаксу".

Активісти почали збиратися там з ранку в неділю.

Поліція попередила про незаконність проведення акції, після чого кількох людей було затримано.

Один із виходів із метро "Чистые пруды" повністю перекрито, поліція направляє пасажирів в обхід. Кафе біля станції "Чистые пруды" працюють тільки навинос. Рух для пішоходів з боку "Чистые пруды" у бік Луб'янської площі перекрила поліція, проте проїзд машин таксі і каршерінгу поки що не обмежують.

Акції на підтримку заарештованого після повернення в Росію опозиціонера Олексія Навального відбулися 23 січня в багатьох містах країни, зокрема в Москві. За даними Уповноваженого з прав людини в столиці Тетяни Потяєвої, було затримано понад 1000 осіб. Більше ніж чверть із них отримали штрафи і адміністративні арешти.

Органи Слідчого комітету (СК) порушили 21 кримінальну справу за ст.318 КК РФ (застосування насильства щодо представника влади) ст. 213 КК РФ (хуліганство) і ст. 167 КК РФ (пошкодження майна), в рамках яких в різних регіонах затримано близько 20 осіб.

Крім цього, СК порушив справу за ст.151.2 КК РФ (схиляння неповнолітніх до протиправних дій), підозрюваним за якою проходить координатор регіональних штабів Навального Леонід Волков. Наразі він перебуває за межами РФ.

Зі свого боку офіційний представник МВС Ірина Вовк повідомила про порушення кримінальної справи щодо порушення санітарно-епідемічних правил (ч.1 ст. 236 КК РФ).

Як фігурантів цієї справи затримали брата Олексія Навального Олега, його прихильницю Любов Соболь, учасницю групи Pussy Riot Марію Альохіну та інших.

Також порушено кілька кримінальних справ про перешкоджання роботі транспорту і загрозу його безпечної експлуатації (ч.1 ст. 267 і ст. 267.1 КК РФ відповідно) в Москві, Санкт-Петербурзі, Іжевську і Владивостоці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА