12:56 02.02.2021

Екс-керівник ДАБІ з'явився до прокуратури у справі про підроблений диплом

1 хв читати
Екс-керівник ДАБІ з'явився до прокуратури у справі про підроблений диплом

Колишній голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) з'явився 2 лютого разом зі своїми адвокатами до Київської міської прокуратури у справі про підроблений диплом, повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

"Екс-посадовцю, який раніше неодноразово ігнорував виклики до слідчого, у присутності захисників вручили повідомлення про підозру та запросили на допит, який має відбутися найближчим часом", - написала Максимець у соцмережі Facebook у вівторок.

Ім'я колишнього чиновника при цьому не зазначається.

Як повідомлялося, днем раніше екс-керівнику ДАБІ повідомили про підозру за фактом пособництва у підробленні офіційного документа та використанні при призначенні на посаду і оголосили його в розшук. За даними слідства, колишній чиновник звернувся до невстановлених осіб із проханням видати йому завідомо підроблений документ - диплом про вищу освіту, надавши свої повні анкетні дані, а після його отримання звернувся до Міносвіти з метою отримання свідоцтва про визнання іноземного документа про освіту на території України. Також він використовував підроблений диплом під час призначення на посаду голови ДАБІ.

В Офісі генпрокурора зазначили, що екс-чиновнику неодноразово повідомляли про необхідність прибуття до органу попереднього розслідування для участі у проведенні слідчих і процесуальних дій, однак він жодного разу туди не з'явився. У зв'язку із зазначеним, повідомлення про підозру екс-чиновнику було надіслано поштою і він оголошений у розшук.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА